Саутгейт треньор на Англия и в Катар

Английският селекционер Гарет Саутгейт ще получи нов договор. Той ще е за минимум 4 години, като по този начин специалистът ще води "Трите лъва" и на следващото световно първенство. То ще се проведе в Катар през 2022-ра.

Настоящият контракт на Саутгейт и екипа му е до Евро 2020. Преди време имаше преговори между английската федерация и селекционера. Тогава не се стигна до разбирателство, като сега щабът на "Трите лъва" със сигурност ще иска по-добри финансови параметри. Саутгейт вече заработи 400 хил. евро с класирането на Англия на полуфинал в Русия. Очаква се той да получи заплача от 5,6 млн. евро годишно, за да води тима и на световното в Катар.

Федерацията вече изглежда готова да плаща само и само Саутгейт да продължи своята работа. От Острова дори не се намръщиха на глобата от 60 хиляди евро, наложена от ФИФА. Санкцията бе заради специални чорапи, които носят английските национали. Материята им е създадена с цел футболистите да не се подхлъзват. Чорапите правят от обувката и крака едно цяло. Именно в това ФИФА видя липса на феърплей и глоби английската федерация. Въпреки глобата, „Трите лъва“ отново използваха този аксесоар и в двубоя срещу Хърватия. Срещу „шахматистите“ чорапите не помогната, но това не означава, че световната футболна централа няма да глоби отново Англия.

Феновете също останаха доволни от работата на треньора Саутгейт. Стигна се до там, че привърженици подеха онлайн-кампания за провъзгласяването на специалиста за рицар на британската империя. Подобни шеги имаше след излизането на "Трите лъва" от груповата фаза, но сега всичко е съвсем реално.

Въпросната петиция е подкрепена от 6000 души, а за да бъде разгледана официално, трябва да се достигне до целта от 7500 подписа. Очаква се те да са налице още през уикенда.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Футбол Свят