САЩ са готови за Студена война с Китай, заяви Майк Пенс

САЩ са готови за Студена война с Китай в случай, че Пекин не промени своята политика, потвърди вицепрезидентът на страната Майк Пенс в интервю пред американско издание, предава ТАСС.

По неговите думи, президентът на САЩ Доналд Тръмп е готов на нормализация на отношенията с Пекин, но за това Китай трябва да бъде готов сериозно да промени своята политика, включително в икономическата и военната сфери. „Мисля, че до голяма степен това ще зависи от Аржентина (на срещата на Г-20 в Буенос Айрес трябва да се състои разговор между Тръмп и председателя на Китай Си Дзинпин)“, отбеляза той.

По думите на американския вицепрезидент, за Китай това е последният шанс да не допусне сценарий на Студена война със САЩ. В отговор на въпрос, дали Вашингтон е готов за подобен сценарий и какво ще стане ако Китай не изпълни необходимите условия за избягване на подобна конфронтация, Пенс отговори: „Е и, нека бъде така“. „Ние наистина мислим, че в момента се намираме в силна позиция“, добави той.

По-рано американският вицепрезидент заяви, че Пекин се намесва във вътрешните работи на САЩ и „манипулира американската демокрация“, припомня руската агенция. Той, конкретно, заяви, че Китай искат да сменят Тръмп като президент.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка