САЩ се готвят за война: До гибелта остава една секунда

Демонизацията на Русия, Путин, Китай и Иран е толкова крайна, сякаш целта е да ги убеди, че Вашингтон ще натисне копчето

Възможно ли е властите на европейските държави, покорни марионетки на САЩ, да се събудят и да откажат да участват в инсцениран конфликт?

Авторът, Пол Крейг Робъртс, е доктор на икономическите науки, бивш зам.-министър на финансите в администрацията на Роналд Рейгън. Работил е като редактор и журналист за Wall Street Journal, списание Businessweek и информационната агенция Scripps Howard News Service. По това време е и автор на постоянна колона в The Washington Times. Автор е на многобройни книги за най-големите проблеми на нашето време. Статията е публикувана в неговия блог и е преведена в руската медия “Свободная пресса”.

Отказът на Демократическата партия и на военно-разузнавателния комплекс да приемат резултатите от президентските избори в САЩ през 2016 г., както и злоупотребата с тяхната власт да попречат на Доналд Тръмп да упражнява президентските си правомощия, се явяват революционни стъпки, пише в своето есе Анджело Коудвил.

Американците сега са толкова поляризирани, че те „вече не споделят същите симпатии и надежди, те вече не се смятат един за друг достойни, за да ги приемат под внимание“. Коудвил обвинява за това „прогресивните“ и тяхната позиция за морално превъзходство, но за мен няма значение кого той обвинява. Аз обвинявам и двете страни. По Конституцията и по нашите граждански свободи „консервативният“ републикански режим на Джордж Буш-син нанесе много силен удар.

Последствието от това беше превръщането на властта в оръжие, което започна да се използва срещу вътрешния враг. С други думи, единството бе разрушено. Отсъствието на единство улеснява управляващата олигархия да реализира своя материален интерес за сметка на благосъстоянието на американския народ. Всъщност, невероятно е да видим как „прогресивните“ влязоха в съюз с военно-разузнавателния комплекс, за да предотвратят нормализирането на отношенията на Доналд Тръмп с Русия.

Провокациите срещу Русия, които продължават от дните на режима на Клинтън, достигнаха безпрецедентно ниво при неоконсервативните режими на Обама и Тръмп. Този конфликт, беше целенасочено инспириран и много полезен за бюджета на военно-разузнавателния комплекс от 1 трилион долара годишно за сметка на увеличаването на шансовете за ядрена война. Демонизацията на Русия, Путин, Китай и Иран е толкова крайна, сякаш нейната цел се състои в това да убеди Русия и Китай, че Вашингтон възнамерява да започне война.

За Русия решението на Тръмп да се оттегли от Договора за унищожаването на ракетите със среден и малък обсег (ДРСМО) е доказателство, че се подготвя атака срещу Русия. Територията на САЩ е недостижима за ракетите със среден обсег. Този договор осигуряваше сигурност за Русия и за Европа, и затова твърденията на Вашингтон за нарушаването на договора от страна на Русия са абсурдни. Единствената причина за излизането на Вашингтон от ДРСМО е да може да разположи ракети със среден обсег в ядрения им вариант на границата с Русия, което значително ще увеличи вероятността за успех, ако САЩ нанесат първия удар срещу Русия.

Изглежда, че нито американският народ, нито медиите, нито Конгресът разбират това. Но руснаците обаче го разбират. Михаил Горбачов, който някога водеше преговорите по ДРСМО с президента Рейгън, констатира това много кратко с изречението: „Изглежда, че светът се готви за война“.

А това също е пределно ясно за руските власти. Един високопоставен чиновник Андрей Белоусов заяви: „Да, Русия се готви за война, и аз потвърждавам това. Да, ние се готвим да защитим нашата родина, нашата териториална цялост, нашите принципи и нашия народ. Ние се подготвяме за такава война“.

Самият Путин най-накрая намери някои по твърди думи. Страната, която ще нападне Русия, ще бъде унищожена.“ Те ще умрат като кучета и ще отидат в ада“.

Демонизацията на Русия е част от демонизацията на Тръмп от страна на демократите и те използват за него обръщения като „куклата на Путин“, „агента на Путин“ или, според думите на бившия директор на ЦРУ Джон Бренан, „предател“. Американският народ е твърде разделен, за да се противопостави на конфликта с Русия. Този конфликт, служи само за целите на военно-разузнавателния комплекс и на неоконсервативната идеология за световното господство на Америка.

И тъй като е невъзможно Русия да приеме американските ракети със среден обсег на своята граница, войната е близка. Китай също вижда война на хоризонта. Председателят на КНР нареди на въоръжените си сили да се „готвят за война“.

Безразсъдната и безотговорна политика на американските власти към Русия и Китай ще доведе до ядрена война. Възможно ли е властите на европейските държави, покорни марионетки на Вашингтон, най-накрая да се събудят и да откажат да участват в конфликта, който Вашингтон инсценира. Ако не, тогава стрелките на часовника на „Страшния съд“ показват, че до гибелта остава само една секунда.

(Превод за „Труд“ от руски, публикуван в „Свободная пресса“, Павел Павлов)

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Мнения