Сватбите в Бургас стават нормални

Три малки търговски комплекса в Бургас да отворят още днес. Това са "Престиж" в к-с "Славейков", "Безистена" и "Пиргос" на главната улица "Александровска". Това съобщи кметът на града Димитър Николов, след заседание на общинския щаб, който е взел своето решение въз основа на хипотезата, че в тези комплекси има само магазини, без развлекателна част, затова отношението към тях няма да е като към молове.

Бургазлии вече имат позволение да се женят в закрити пространства, като в съответната зала да присъстват не само младоженците и свидетелите /както беше досега/, а и техни приятели и роднини. Изискването към присъстващите е да са с маски и да не е запълнен повече от 30 % от капацитета на помещението. В Бургас най-често за тази цел се използват КЦ "Морско казино", Ритуалната зала на ул. "Вардар" и експоцентър "Флора".

Общият брой на излекуваните от коронавирус в Бургас става 33. В момента в Инфекциозно отделение на УМБАЛ има настанени 6 пациента с КОВИД - 19. От тях 5 са добре и по дмите на управителя д-р Бойко Миразчийски, и чакат изписване. Вчера са направени 75 теста в Центровете за настаняване от семеен тип в Бургас. Всичките са отрицателни. Ще продължи тестването и на други целеви групи. Поставените под карантина в областта са 1500, 640 от които в община Бургас.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България