Вижте резултатите от европейските избори на базата на вота в 27 държави

„Алфа Рисърч“ от 100% паралелно преброяване: „Демократична България“ не прескача бариерата, ВМРО вкарва втори евродепутат

„Галъп интернешънъл“ от 100% паралелно преброяване: Пет български формации в Европарламента

На 27 май 2019 да почерпят

Кънчо и Андрей отново на висота

Сериозен провал на социологическите прогнози

Рекордна избирателна активност в ЕС Едва една четвърт от българите отидоха до урните

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в понеделник, 27 май 2019

Сергей Станишев: Пак изпуснахме победата като през 2017-а Вместо единна кампания, имахме паралелни кампании на всички кандидати, каза 5-ият в листата на БСП

Борисов след изборната победа: Съзнавам, че нашите грешки, макар и осъзнати, може да ги поправим само с много работа

Управляващата „Право и справедливост“ спечели изборите в Полша

ВМРО ще инициира среща на всички избрани за евродепутати от България

ЕНП остава първа политическа сила в Европейския парламент

Мария Габриел: Благодаря на българите, че ни дадоха прошката си днес

Десницата на Меркел води, втори са Зелените (обзор) “Алтернатива за Германия” взе 10,6 на сто

Световната банка подготвя война Изборът на Зеленски за президент е праг във времето, като избора на Хитлер за канцлер

Политическият концерт в Украйна придобива все по-неочакван вид. Когато Зеленски спечели президентския пост, всички бяха сигурни, че това е бъдещият Стопанин и Главнокомандващ. Зеленски спечели с оглушителен превес над Порошенко и това даде основание да се вярва, че той ще има всички козове в ръцете си. Но изведнъж всички сценарии се промениха.

Ако някой си мисли, че в Украйна всичко се решава от президента, той греши. Ако някой вярва, че украинските олигарси решават всичко, той греши. Ако някой мисли, че всичко се решава от американския посланик, той не знае цялата истина. В САЩ всичко се решава от американските олигарси. И едва тогава техните служители като президента на САЩ и другите марионетки по веригата получават инструкции на ниво посланик, а тези последните вече носят заповедите на олигарсите и президента на Украйна.

Едно от тези предавателни звена, далеч по-силно от президента на САЩ, е Световната банка (СБ). Това е Генералният щаб на световната финансова аристокрация, а Сату Кахконен (това е жена, ако някой не разбира финландските имена) е упълномощеният офицер по линията Украйна-Беларус-Молдова със статут на директор в тази област. Нейният шаб е в Киев, а не къде и да е. Тя не е посланик на САЩ, а наблюдава главния Стопанин на Украйна. Да, и САЩ също.

Така че тази дама, която през целия си живот е работила само в СБ в различни направления, пише писмо до Курт Волкър, в което го ориентира в плана, че Украйна трябва да бъде парламентарна република при Зеленски, а Аваков трябва да стане премиер. Защото, според всички проверки, той е подходяща и управляема фигура. А Тимошенко е нежелана фигура и е в състояние да създаде „ексцесии“ и да излизе от контрол.

Подобни въпроси умните хора не задават. Както се говори в Одеса, ако приставът каже „седни“, някак си е неудобно да се стои прав. Дамата с финландското име не говори от свое име, а от името на онези, които поставят президентите на САЩ. А за Волкър това е по-важно от директивата на Тръмп. Можем да кажем със сигурност, Зеленски няма да бъде на власт. Директорите на СБ не говорят напразно и винаги говорят само един път. Първият път е и последен. Два пъти те не повтарят и досега не е имало безумци, способни да не ги чуят или да не изпълняват това, което са чули.

Курсът към парламентарна република е логичният етап от осигуряването на контрола на САЩ над елита на Украйна. От центъра на власта ще излязат някои, които веднага ще влязат в ожесточена битка помежду си. Премиерът ще бъде медиатор, посредник между олигарсите и СБ. Или по-точно пратеник. Той ще бъде говорителят, озвучаващ клановете на най-висшата воля. Това не е двувластие, а многовластие. Или по-скоро, анархия.

Партиите ще се пекат като пайове, новите ще заменят старите, захвърлени в кошчето, а Зеленски ще носи скъпи костюми, ще се представя за европеец, ще получава пълномощни писма от посланиците и ще прави различни изявления пред обществеността. Коломойски ще решава въпросите сам, а ако отиде много далеч, неговите по-старши другари ще го коригират чрез преводач. С една дума, Зеленски не е на власт, и това е илюзия.

Украинският политически концерт става все повече и повече какофоничен. Това обаче означава усилване на американската власт над териториите на Украйна, Грузия, Молдова и желанието й за усилване на контрола над Беларус. Целите на Запада са да откъснат напълно Русия от Беларус до 2035 г. и с помощта на Украйна и Грузия да провокират идването на националистите на власт и военен сблъсък с Русия. Някога това за Украйна, се смяташе за глупост. Сега е реалност. Не е необходимо да се повтарят украинските грешки по отношение на Беларус.

Именно в контекста на глобалната бъдеща конфронтация между Запада и Русия трябва да се разглежда преформатирането на политическата система, която се провежда днес в Украйна, за разрушаването на президентската вертикала на властта и създаването на марионетна структура под формата на конфликт между няколко центрове на власт.

Около Русия се формира непробиваем санитарен кордон, и това не е дело на Порошенко, Зеленски или Коломойски. Една парламентарна Украйна ще бъде по-лесно контролирана от Запада, отколкото президентската. Смяната на премиерите е по-лесна от смяната на президентите. В украинския политически концерт Зеленски предизвика нарушаване на ритъма, един вид синкоп. Преместването на акцента от силен ритъм към по-слаб ритъм, какъвто се явява самият той. Украинската държавна какофония навлиза в своята финална част.

Разпадът на украинската държавност е цената на провокацията към обща война с Русия и се превърна в основна цел от съществуването на Украйна. В този фронт усърдно и старателно се подтикват да влязат и Грузия, Молдова и Беларус. Да се пренебрегне този призив означава поражение за Русия и приемането на една дълга обсада с много по-големи санкции. Всъщност, това ще е пълна икономическа блокада.

Това е целта, на настоящите политически интриги в Украйна. Ние стоим на прага на една много сериозна перспектива за война. И колкото по-близо сме до 2024 г., толкова по-голяма е тази вероятност. Малките стъпки правят това движение невидимо и затова прагът на възприемане на тази заплаха ни успива.

Ние се събуждаме само когато в 4 часа сутринта без да ни се обяви война армадите от танкове и самолети ще нахлуят през границите ни от Буг до Черно море. Ние не забелязваме пълзящата експанзия. Оставяме се да бъдем разсейвани от всякакви дребни неща и кавги. В действителност, във въздуха мирише на барут. Война ще има, но не тази, за която ние се готвим. В тази война враговете ни са подготвили капан. Те искат да превърнат нашата сила в слабост и вярват, че ще успеят.

Според теорията на Шарп това се нарича „пресичане на линиите“. Те ще ги пресекат, ние ще отговорим и веднага ще бъдем задушени от икономическо ембарго. Те имат достатъчно потенциал да ни изолират и ако ние се намесим във военните действия, а ние не можем да не влезем, и ако те се случат в друга, а не в сегашна ситуация, тогава шансовете на Запада стават напълно реални.

Не трябва да се подценява заплахата. Сега основното ни бойно поле е икономиката. Нямаме накъде да отстъпваме и зад нас не е само Москва. Цяла Русия е отново под обсада. Не забравяйте как на 21 юни 1941 г. никой не вярваше за началото на войната. Градовете и селата си живееха както обикновено. Трябва много сериозно да се замислим за всичко, което се случва.

Безгрижното време свърши. Небето на Украйна е покрито с дим, и това е димът на войната. И този дим е към нашите граници. Изборът на Зеленски за президент е праг във времето, като избора на Хитлер за канцлер. Само че тук фюрер няма да бъде Коломойски или Аваков. Въпреки, че на тях може да бъде възложена тази роля. Колективният фюрер ще бъде Световната банка. Украинската какофония все повече и повече звучи като стърженето на танковите гъсеници в ленинградската симфония на Шостакович. Сега блокадата заплашва цяла Русия. Затова е необходимо да разбираме тези процеси и всъщност това е много сериозно.

(Превод за „Труд“ – Павел Павлов)

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (11)

 1. Нищо чудно автора да е прав. Възможно е също така да е пресилил нещата, да ги вижда в черен и тревожен вид. Всичко е възможно, живеем в несигурен, неуправляем свят. Съединените щати са постигнали велики неща в материалното благосъстояние, но в морала са останали като полуцивилизована страна. ДНК от създаването си съществува в тялото на тази създадена от престъпници държава. Вероятно в дългосрочните им планове влиза разпад на Русия, заграбване на огромните богатства в тази необятна страна. Тези неща са много по-сложни от умствения капацитет на онези, които като прочетат името на автора, веднага ще започнат да вият подобно на кучета срещу месечина…

 2. Явно редакторите на в. Труд са се озовали в някоя паралелна всекена където читателите им са кръгли идиоти и вярват на бълвоча който се лее от екрана.

 3. Когато някои коментиращи прочетат тема свързана с Русия, зелките над раменете им веднага започват да щракат на пълни обороти, но рядко произвеждат качествена мисъл. Просто мисленето не е от силните им качества. На такива, темата Русия и Путин, действат като вадене на зъб. Ама без новокаин…

 4. Факт е, че Президентската република само допринася за единението на нацията, но това си има цена, защото ако начело е глупак и няма възможности за корекции, властта ще бъде апокалиптично отражение на властоимащите… В Украйна, заради Русия преди много, много години се е случила Великата Приватизация, а сега руснаците са ревнали, че ще трябват много пари за да се овладеят интересите на украинската олигархия, а Русия вече е бедна и изолирана… Кой направи по руски, Приватизацията в Украйна?!:)
  Чугунените глави са най-ценни!!!

 5. За Хитлер приказват лошо САМО цигани и турци- Крадци или Евреи- Измамници. Истинските евреи живеят в Израел. Евреите в другите държави са като евреина измамник- Мйкъл Чорни и като Цветан Василев и Веска Меджидиева.Цигани и турци приказват лошо за всички в Европа. Всички ги мразят тия и те като видят че никой не ги иска и плюят по цяла Европа и САЩ. А Евреите са измамници и крадат с всеки мошеник. БКП взе властта през 1945 г, и приказваха че уж са убивали фашисти и нацисти. Обаче след 1925 г, когато взривиха бомба до царя и чуждия цар почна да убиват комунисти, тогава нацисти НЯМАШЕ. А точно по същото време, Хитлер е бил в немски затвор, за бунт срещу германските управници. БКП убиваха царедворци, не фашисти.

  1. Че царедворците не са ли безродна измет? Погледни кой докара мадридската смрад у нас!

   1. от турците по-тъпи няма!Най-добре е да не коментираме тези жалки утрепки…

 6. Статията е обикновен пасквил, чиято цел е промиване на мозъци и сплотяване на населението в руската провинция. А иначе обикновените руснаци не са лош народ.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.