Борисов преди заседанието на Европейския съвет: Подготвен съм да бъда диалогичен (СНИМКИ)

Нападател намушка мъж в джамия в Лондон

Съдът прекрати съдебното производство за унищожаване на пясъчни дюни на Каваците

Aрестуваха директора на ТЕЦ „Бобов дол“

Дядо влиза в затвора за умишлен палеж Събирал газови бутилки, за да ги подпали за отмъщение на съседа

20 нови предмета в училище (обзор) Иновации в 600 школа за подобряване на резултатите

Урсула фон дер Лайен иска 25% от бюджета на ЕС да е за „зелени“ проекти

Спецсъдът пусна съпругата на Васил Божков срещу 1,5 млн. лева гаранция

Пуснаха под домашен арест полицая, обрал казино в Перник

Банов и US посланикът обсъдиха борбата с трафика на културни ценности Министърът подари “История Славянобългарска” на Н. Пр. Херо Мустафа

Трима задържани при акцията срещу наркоразпространението в София

Въвеждат електронна рецепта до края на годината Изготвя се нова Национална здравна стратегия

Резултати от акцията в Благоевград: 23 лица арестувани, 720 проверени

София ще освободи от винетки шосета за 500 000 лева (обзор)

Шефът на АПИ: Жителите на Нови Искър ще пътуват до София без винетка

Свищов и Зимнич работят по проект за близо 1 млн. евро Замисълът цели общи мерки за защита от бедствия и аварии

Свищов и румънският град Зимнич си партнират по проект „Единни стандарти, повишена координация – обща сигурност“. Разработката е финансирана по програма “INTERREG V-A ROMANIA-BULGARIA” 2014-2020 и е на обща стойност 989 405 €. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

Проектът има за цел да обхване всички жители в района на програмата и да създаде мерки за защита в областта на наводненията, опазване на горите, земетресенията и други бедствия, при които хората да бъдат подпомогнати от Кризисния център.

Населението, което ще се възползва от мерките за защита на проекта, е около 65 000 жители. Чрез проекта ще се създаде съвместно партньорство и ще се извършва обмяна на опит в областта на съвместното ранно предупреждение, както и реагиране при извънредни ситуации.

Целта на задание е насърчаване на адаптирането към изменението на климата, предотвратяването и управлението на риска, Опазване на околната среда и спомагане за ефективното използване на ресурсите. Чрез изпълнението на проекта ще се подобри качеството на съвместното управление на риска в района на изпълнението на проекта за трансгранично сътрудничество.

Проектът включва още изготвяне на планове за действие и устойчивост при бедствия, както и кампании за повишаване на осведомеността за трансграничното население, относно опасностите и смекчаване на риска от кризисни ситуации.

С реализацията на разработката ще се създадат два напълно оборудвани центъра за аварийни ситуации – Кризисни центрове в с. Овча Могила, Община Свищов и гр. Зимнич. Предвижда се още конкретизиране на мерки за предотвратяване на наводнения, пожари и други бедствия, създаване на система за управление на риска и трансгранични спасителни услуги, съвместно предотвратяване и управление на риска от бедствия като един от основните трансгранични приоритети, както и подобряване на съвместното управление на общите рискове на трансгранично равнище.

АКО ВИДИТЕ НЕЩО ЛЮБОПИТНО, НЯКОЕ НАРУШЕНИЕ ИЛИ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, СНИМАЙТЕ И ПРАЩАЙТЕ ВАШИТЕ СИГНАЛИ НА МЕЙЛА НА „ТРУД“ – trud@trud.bg и trudonline@gmail.com

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.