"Свободна Европа" пусна сайта на възстановената си българска редакция

На страницата не са публикувани никакви данни за контакт, имена на екип или поне на ръководител

"Свободна Европа" пусна днес сайта на възстановената си българска редакция. "От началото на 2019 г. Свободна Европа е възстановена като дигитална платформа за предоставяне на мултимедийно съдържание на български език", пише на страницата, на която не са публикувани никакви данни за контакт, екип или поне ръководство.

С имената си към момента се изявяват само кадърът на "Медияпул" Полина Паунова, която има собствена коментарна секция "Говори Полина" и две студентки по журналистика заедно с техния преподавател по печат Марин Бодаков, които водят архивната рубрика "На тази дата".

"Мисията на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) е чрез своето новинарско съдържание да насърчава демократичните ценности и институции чрез своето новинарско съдържание в страни, където свободните медии не са напълно утвърдени или изцяло са забранени", пише още в сайта, който обаче към момента е беден на новини и се акцентира на коментарното съдържание.

"Свободна Европа е службата за България на Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL). От 1950 г. до 2004 г. излъчва предавания на български език. RFE/RL е регистрирана като частна корпорация с нестопанска цел, която се финансира от грант от Конгреса на САЩ чрез Американската агенция за глобални медии (USAGM). Редакционната независимост на RFE/RL е гарантирана от законодателството на САЩ", пише още за себе си "Свободна Европа".

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България