“Свободна Eвропа” - рестарт на матрицата “Капитал”

Добрите собственици Панови

В създаваните кризисни ситуации кукловодите на капиталчетата успяваха да инсталират във властта свои хора, които после продаваха на доносописците фабрики, винарски изби и други предприятиица на цените на спанака.

Не чакахме дълго, за да разберем за чии грездей всъщност му е на човечеството възкресяването на медията с фаталното име „Свободна Европа”.

Едва минал месец от появата й в публичното пространство, и през нея тръгна професионално режисирана диверсия привидно срещу водеща фигура в българския политически живот, а всъщност за разчистване на политически терен за „наши хора”.

Ръката на майстор в подобни игри личи още от учудената невинност на първото съобщение, както и в последвалите на добре дозирани порции идентични съобщения за други купувачи на евтини жилища, свързани с фирмата-строител и с властта.

Така бе постигната важна за пропагандния ефект градация на възмущението сред аудиторията и в диверсията бе въвлечена с цялата си ярост политическата опозиция от всички цветове заедно с дежурните политолози и социолози на повикване.

Дотолкова качествено и елегантно бе изпълнена разработката, че и президентът, без много да му мисли, заговори по случая като съпартиец на Нинова.

В тази преливаща от тъпотия манипулирана атмосфера един от моите бивши вестници удари в земята всички като написа, че все по вероятна ставала теорията, че скандалът с апартаментите бил хибридна атака с кремълски произход. Няма шест-пет уважаеми читатели – „Свободна Европа“ и умните и красивите соросоидчета били дирижирани от Москва.

Но да се върнем към същността на играта. В политическите пиеси, играни на българска сцена, дори и при добра режисура, както е в нашия случай, винаги ще се намери някой, който да изтърси грешна реплика и с нея да издаде четата, чиито байрак вее.

Томислав Дончев я свърши тая работа от сърце. Сурови думи, горящи от граждански патос отправи той към Цветан Цветанов, давайки на всички да разберат, че връзката му с марионетките на Прокопиев в различните им разновидности е повече от очевидна. А също така да потвърди и подозренията, че мишкува в своята партия и правителство.

Питам се дали не е време директорът на театъра сериозно да се замисли дали поверената на Дончев роля съответства на умствените и нравствените му качества.

Така стигаме до последно действие в пиесата, съчинена от „красивите и умните“ и представена на публиката от „Свободна Европа“. На сцената вече има няколко трупа. Има и ранен принц, като още не знаем дали раната е смъртоносна. Добре е Фортинбрас, който се очаква да дойде днес или утре, да си даде сметка, че въпреки мерака на авторите на пиесата, няма нужда от повече жертви.

А заглавието? Да, заглавието обяснява какво всъщност е „Свободна Европа“. В зората на демокрацията седмичникът „Капитал“, създаден с финансов ресурс на чужди служби, периодично бе снабдяван с подобни невинни съобщения за български фирми, банки и личности. Следваха седмици на манипулативни дописки и компрометиране на определени физически и юридически лица, избрани „правилно“.

В създаваните кризисни ситуации кукловодите на капиталчетата успяваха да инсталират във властта свои хора, които после продаваха на доносописците фабрики, винарски изби и други предприятийца на цените на спанака. Не се съмнявайте, уважаеми читатели, че крайната цел на скандала с апартаментите е идентична.

И един много важен детайл, който пряко потвърждава факта, че матрицата „Капитал“ е възродена в „Свободна Европа“. Стана известно, че в същата сградата на улица „Елемаг“ 32, в която е имал два апартамента Цветан Цветанов, четиристаен апартамент с два гаража си е купила съпругата на шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов Елисавета Панова. Взела го е преди 4 години на цена 225 евро на квадратен метър при средни пазарни цени в района тогава 1101 евро по данни от сайтовете за недвижими имоти.

Както е известно, съдия Панов е любим герой и знаме на протестъри, капиталчета и други обикновени дизайнери. За него и жена му няма нито дума в „Свободна Европа” или „Антикорупционен фонд“. Те са от нашите. По същата схема пишеше дописките си и „Капитал“, докато мърдаше. Бяха инструктирани кои са лошите и кои добрите и строго спазваха нарежданията. Нещо като за Цветанов, който си купил апартамент, а за Лозан Панов – нищо.

Това е. Обективната журналистика с марка „Капитал“ отново е сред нас с марка „Свободна Европа“. Честито! Да живее България!

 

Елисавета и Лозан са чисти и невинни

През 2013 година съпругата на шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов - Елисавета си е купила от „Артекс“ четиристаен апартамент в същата сграда, където са апартаментите на Цветан Цветанов - „Елемаг“ 32, за скромната сума от 225 евро/кв. м при пазарни цени по това време из същия район от 1101 евро/кв. м. Тази дребна историческа подробност, незнайно защо, не е съобщена от „Антикорупционния фонд“ и „Свободна Европа”.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Коментари