59-годишен от Исперих втори път нарушава карантинните мерки

Общината и полицията в Сливен – със съвместни мерки на кооперативния пазар

Купуваме повече хлебопекарни и по-малко смартфони

В Испания от коронавируса са починали 605 души за един ден

6500 души подадоха годишните си данъчни декларации в НАП-Велико Търново Доходите на физически лица се обявяват до края на април

Борисов: Ще кандидатстваме отново за еврозоната до края на април (ВИДЕО) България е в прекрасно финансово и икономическо структуриране, заяви премиерът

Пари от оперативните програми ще бъдат пренасочени за борба с пандемията Държавата купува още 30 000 теста за Covid-19

Защитни екрани пазят от зараза чиновниците в община Павликени

Масовото тестване в Банско се отлага за следващата седмица

Първа жертва на коронавируса в Сливен

Шофьор постави табели от жигула на рено

Пълна забрана за движение по Великден в Северна Македония

Звезда в гимнастиката стана порно актриса

Пробното преброяване на населението ще е само електронно То ще се проведе от 20 до 30 април

59-годишен втори път нарушава карантинните мерки

“Свободна Eвропа” – рестарт на матрицата “Капитал”

Добрите собственици Панови

В създаваните кризисни ситуации кукловодите на капиталчетата успяваха да инсталират във властта свои хора, които после продаваха на доносописците фабрики, винарски изби и други предприятиица на цените на спанака.

Не чакахме дълго, за да разберем за чии грездей всъщност му е на човечеството възкресяването на медията с фаталното име „Свободна Европа”.

Едва минал месец от появата й в публичното пространство, и през нея тръгна професионално режисирана диверсия привидно срещу водеща фигура в българския политически живот, а всъщност за разчистване на политически терен за „наши хора”.

Ръката на майстор в подобни игри личи още от учудената невинност на първото съобщение, както и в последвалите на добре дозирани порции идентични съобщения за други купувачи на евтини жилища, свързани с фирмата-строител и с властта.

Така бе постигната важна за пропагандния ефект градация на възмущението сред аудиторията и в диверсията бе въвлечена с цялата си ярост политическата опозиция от всички цветове заедно с дежурните политолози и социолози на повикване.

Дотолкова качествено и елегантно бе изпълнена разработката, че и президентът, без много да му мисли, заговори по случая като съпартиец на Нинова.

В тази преливаща от тъпотия манипулирана атмосфера един от моите бивши вестници удари в земята всички като написа, че все по вероятна ставала теорията, че скандалът с апартаментите бил хибридна атака с кремълски произход. Няма шест-пет уважаеми читатели – „Свободна Европа“ и умните и красивите соросоидчета били дирижирани от Москва.

Но да се върнем към същността на играта. В политическите пиеси, играни на българска сцена, дори и при добра режисура, както е в нашия случай, винаги ще се намери някой, който да изтърси грешна реплика и с нея да издаде четата, чиито байрак вее.

Томислав Дончев я свърши тая работа от сърце. Сурови думи, горящи от граждански патос отправи той към Цветан Цветанов, давайки на всички да разберат, че връзката му с марионетките на Прокопиев в различните им разновидности е повече от очевидна. А също така да потвърди и подозренията, че мишкува в своята партия и правителство.

Питам се дали не е време директорът на театъра сериозно да се замисли дали поверената на Дончев роля съответства на умствените и нравствените му качества.

Така стигаме до последно действие в пиесата, съчинена от „красивите и умните“ и представена на публиката от „Свободна Европа“. На сцената вече има няколко трупа. Има и ранен принц, като още не знаем дали раната е смъртоносна. Добре е Фортинбрас, който се очаква да дойде днес или утре, да си даде сметка, че въпреки мерака на авторите на пиесата, няма нужда от повече жертви.

А заглавието? Да, заглавието обяснява какво всъщност е „Свободна Европа“. В зората на демокрацията седмичникът „Капитал“, създаден с финансов ресурс на чужди служби, периодично бе снабдяван с подобни невинни съобщения за български фирми, банки и личности. Следваха седмици на манипулативни дописки и компрометиране на определени физически и юридически лица, избрани „правилно“.

В създаваните кризисни ситуации кукловодите на капиталчетата успяваха да инсталират във властта свои хора, които после продаваха на доносописците фабрики, винарски изби и други предприятийца на цените на спанака. Не се съмнявайте, уважаеми читатели, че крайната цел на скандала с апартаментите е идентична.

И един много важен детайл, който пряко потвърждава факта, че матрицата „Капитал“ е възродена в „Свободна Европа“. Стана известно, че в същата сградата на улица „Елемаг“ 32, в която е имал два апартамента Цветан Цветанов, четиристаен апартамент с два гаража си е купила съпругата на шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов Елисавета Панова. Взела го е преди 4 години на цена 225 евро на квадратен метър при средни пазарни цени в района тогава 1101 евро по данни от сайтовете за недвижими имоти.

Както е известно, съдия Панов е любим герой и знаме на протестъри, капиталчета и други обикновени дизайнери. За него и жена му няма нито дума в „Свободна Европа” или „Антикорупционен фонд“. Те са от нашите. По същата схема пишеше дописките си и „Капитал“, докато мърдаше. Бяха инструктирани кои са лошите и кои добрите и строго спазваха нарежданията. Нещо като за Цветанов, който си купил апартамент, а за Лозан Панов – нищо.

Това е. Обективната журналистика с марка „Капитал“ отново е сред нас с марка „Свободна Европа“. Честито! Да живее България!

 

Елисавета и Лозан са чисти и невинни

През 2013 година съпругата на шефа на Върховния касационен съд Лозан Панов – Елисавета си е купила от „Артекс“ четиристаен апартамент в същата сграда, където са апартаментите на Цветан Цветанов – „Елемаг“ 32, за скромната сума от 225 евро/кв. м при пазарни цени по това време из същия район от 1101 евро/кв. м. Тази дребна историческа подробност, незнайно защо, не е съобщена от „Антикорупционния фонд“ и „Свободна Европа”.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (21)

 1. Абе, много асоциации изригнаха като вулкан след разкритието на „апартаментгейт“. Свободна Европа, Капитал, Прокопиев, Дончев, Дорисов, Цветанов, Москва, КГБ и пр. Дрън-дрън. Ганьо дърдори, дърдори и дърдори И не праи нищо, само си дърдори, плюе и клевети. А същността е една: българинът (който според Гарелов е много умен) обича да се подмазва и да лакейничи на силните на деня – германци, руснаци, американци, чужденци, политици, мутри, престъпниции рецидивисти – все едно. Ганьо лиже всички подметки и дърпа надолу в казана всеки умен, учен, талантлив и способен. Най-важна национална черта, по-важна от хляб, сол и боб. А другите ганьовци – политици, богаташи, властимащи и мутри искат да са „по-така“, да са различни от простолюдието, да галят себелюбието си като се мислят за тарикати. Така е било от 7 век, така ще бъде докато я има тази държава.

  1. приемаме, че цецо е по умен, учен, способен и талантлив от те6е.
   дерзай.

 2. А защо Свободна Европа мълчи за апартаментите на Елена Милиончева и приватизацията на Техноимпекс от леля Кури от Крушовица? Мълчи също и за имотите на соц-величията?Като ще е гарга, да е рошава, казва народа! Да, ама не! Да почват наред, ако искат да повярваме че е безпристрастна!

  1. пиши им писмо, питай… какво си седнал да тролиш тука?

 3. Дончев е Момчето на Сорос – да се маха и да си прави партия с плевнелиев и други п*товци.

 4. Тръмп си го каза в прав текст – няма по-лъжливо нещо от американските медии, които от сутрин до вечер работят срещу американския народ.

 5. Май пропускаш немаловажен факт: че по онова време , когато е извършена въпросната покупка, госпожата не е била омъжена за Лозан Панов. Ама нали поне от седмица трудоваците не са псували Панов, трябва да се наваксва

 6. Не бе, Петьо. Просто има и нормални журналисти, които за разлика от теб, не са лизачи на Боко Тиквата. Ясно е, че ако чакахме „Труп“ да направи подобно разследване, никога нямаше да научим за далаверите на властта.

 7. Българската журналистика в защита на властниците, за кой ли път.

  1. И пак не е толкоз зле кат кочината германия.

 8. Другарю Блъсков,
  Энам те, энам те аэ

  Ти не си Дон Кихот

  А си онэи дето,
  Гали нежно герб
  по дупето

  УРААА

  Не ми гаварИ
  Кога ОНЭИ Милер
  се появИ

  Эатуй реэервна
  ПартиТурата

  Може също така
  скъпо да струва/

  ауууу

 9. реэервна ПартиТура
  скъпо струва

  УРААА

 10. На господина Блъскова
  не се сърдете…

  Иэбрал е начин
  да пичели парете

  УРААА

  /апартаменти не
  колекционира,
  от виски раэбира,
  Ну и что, эта хорошо

  Когда Милер появиться
  „раэцветали яблоки и
  груши“ пригодиться

  такова судъба
  нашего редактора/

  мяууу,ам,ам,бау,бау

 11. Другарят Блъсков,
  плаши децата
  Да гепи парата

  АУУУУ

  / и гаргите плаши
  да се радват
  наши и ваши

  сорос, капиталът и
  матрицата эвучат страшно

  само при мутрата
  борисов е беэопасно

  косите да ти настръхнат
  и мууу цункаш гъэа небръснат

  от теэ лошотии да те спасява
  и с апартаменти мафията
  да снабдява

  УРААА

 12. Свободната Европа,
  Матрицата и Капитала

  Не са Ала,БалА,

  А са нещо страшно,
  и носят трипер опасно

  ауууу

  От век на век,
  от уй на уй,

  от порно в порно
  урвата си е урва

  от Пакт в пакт
  отново пак

  овца блее
  на поляна,

  в кръв, сълэи
  и сперма эаляна

  ауууу, пак ли бееее?

  / всеки съблача
  голичка момата

  и прави любов в
  името на свободата

  щото и Дънов е каэал
  любете се деца,

  рано сутринта,
  това е свобода

  урааа

  та свободата эа
  Пъпешлялака
  и Тиквака

  е да грабат и
  продават страната
  и получават парата

  от Иэток, Эапад ,
  Север, Юг

  беэ эначение
  эа иэпълнение

  / аууу, не гий срам/

  теэ апартаменти
  са слаба ракия

  по сравнение с
  чичавата ичкия

  мяууу…и още има…
  да се вэима….

  не е документирано,
  само строго
  класифицирано

  аууу, тайна, майна…следва…/

 13. Само дето в случая със съпругата на съдия Панов има една мааалка подробност, която авторът пропуска – жената е купила апартамента преди да му стане съпруга. Или съпругът трябва да носи отговорност за моминските постъпки на жена си?

  1. Hе 6е пич, става въпрос за ценности…

 14. Съдия Панов вэема
  апартамента и парата,
  па вдига краката на жената

  Урааа

  Кеф вАли на парцали,
  и апартаменто эабрали

  Урааа…

  жената му цунка…урааа

  Густо майна,
  Гуляма е таэ
  тайна

  …кеф вали на парцали…

  Пъпешляци и Тикваци,
  раэни други простаци

  лажат момето
  да му пръснат…патето…

  …майна, простаци,
  от герберските бардаци

  эа тях съджуци,
  виски и ракия

  па докараха народа
  най-беден в ЕС до просия

  Мяууу…

 15. Съдия Панов вэема
  апартамента и парата,
  па вдига краката на жената

  Урааа

  Кеф вАли на парцали,
  и апартаменто эабрали

  Урааа…

  жената му цунка…урааа

  Густо майна,
  Гуляма е таэ
  тайна

  …кеф вали на парцали…

  Пъпешляци и Тикваци,
  И раэни други простаци
  от герберските бардаци

  лажат момето
  да му пръснат…патето…

  .

  эа тях съджуци,
  виски и ракия

  па докараха народа
  най-беден в ЕС до просия

  Мяууу…

Коментарите са заторени

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.