СДСМ: Уикендът мина, а Македония остана цяла

Християн Мицкоски е длъжен да излезе пред гражданите и да каже за чии чужди интереси работи. Уикендът мина, а Македония остана цяла. Това призоваха в свое изявление от управляващата в Северна Македония партия СДСМ на премиера Зоран Заев.

"Губещият Християн Мицкоски е длъжен да се яви пред гражданите и да каже за какви чужди интереси работи, с кои структури в България си сътрудничи, когато в онзи срамен парад пред малкото си привърженици той каза че има информация, че Македония ще бъде разкъсана в София този уикенд. Уикендът отмина, страната остана цяла, а Мицкоски не отговори кой му е дал информацията, че Македония е разкъсвана и защо не е докладвал нещо толкова опасно на компетентните институции", гласи изявлението.

На протест пред сградата на правителството в Скопие лидерът на опозиционната ВМРО-ДПМНЕ Християн Мицкоски заяви, че “този уикенд в София ще бъде разпарчетосана Македония”.

“Имам информация, че този уикенд в София Македония ще бъде разпарчетосана. Там се преговоря за нашата идентичност”, заяви Мицкоски.

От СДСМ коментират още, че истерията, която Мицкоски разпространява, вреди изключително на собствената държава и собствения народ в период, който е много важен за македонското бъдеще, когато се решава бъдещето на членството в ЕС.

Коментари

Задължително поле