Себастиан Курц ще разговаря с всички парламентарни партии в Австрия за сформиране на кабинет

Снимка: Архив

Председателят на консервативната Aвстрийска народна партия Себастиан Курц, която води на предсрочните избори за Австрийския национален съвет (долната камара на парламента), заяви, че възнамерява да разговаря за сформирането на бъдещо правителство с всички политически сили, които влизат в парламента, предаде TACC.

"Изключително сме благодарни. Това е невероятен резултат. Ние сме прекалено щастливи и ще направим всичко, за да уважаваме доверието на избирателите", каза Курц след публикуването на първите предварителни резултати. "Ще направим това, което обещахме: ще преговаряме с всички партии, които са представени в парламента. Ще се опитаме да постигнем взаимно уважително сътрудничество с всички партии, за да работим за доброто на Австрия."

Според него е необходимо да се работи не в интерес на партиите, а в интерес на Австрия. "Не очаквахме такъв резултат. За нас това е исторически ден. Не е имало такава разлика между първото и второто място на изборите", подчерта Курц.

По предварителни данни, предоставени от екзитпола на OE24.TV и информационната агенция APA, пет политически партии преодоляха четирипроцентовата бариера и влизат в Австрийския национален съвет.

Коментари

Задължително поле