Северна Корея е провела ново изпитание на междуконтинентална балистична ракета

Лидерът на Северна Корея Ким Чен Ин заяви, че е провела ново успешно изпитание на междуконтинентална балистична ракета (МКБР), която е доказала способността си да достигне до американския материк и е строго предупреждение към САЩ.

Северокорейският лидер лично наблюдаваше среднощния пуск на ракетата и заяви, че това е „строго предупреждение“ към САЩ, че страната няма да е предпазена от унищожение, ако опита да нападне Пхенян, се казва в правителствено обръщение, предаде Reuters.

„Изпитанието доказа отново надеждността на МКБР системата и демонстрира способността ни, да осъществим изненадващ изстрл по всеки район, във всяко време и място и даде неоспоримо доказателство, че цялата територия на САЩ е в обсега на ракетите на Корейската народно-демократична република, заяви с гордост Ким“, предупредиха от корейското правителство.

Китай обаче предупреди КНДР да уважава резолюциите на Съвета за сигурност на Организацията на обединените нации и да спре всички действия, които могат да засилят напрежението на Корейския полуостров, след като изолираната държава изстреля поредната си ракета.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия