Северна Корея пак изстреля ракета

Снимка: Архив

Северна Корея отново тества балистична ракета, съобщават световните информационни агенции, като цитират военното ръководство на Южна Корея и Япония.

Според военните в Южна Корея ракетата вероятно е била от клас "Скъд" и е паднала в морето в икономическата зона на Япония. 6-минутният й полет е бил проследен и от Тихоокеанското командване на въоръжените сили на Съединените щати, информира БНР. Тя е паднала в японската изключително икономическа зона, прелитайки 400 км. Същевременно от Белия дом съобщиха, че президентът Доналд Тръмп е уведомен за поредния ракетен тест.

"Категорично не допускаме тази провокация на Северна Корея, която многократно пренебрегва предупрежденията на международната общност. На срещата на върха на Г-7 се обединихме около мнението, че проблемът със Северна Корея е основен приоритет за международната общност. Ще предприемем конкретни действия заедно със Съединените щати, за да ограничим действията на режима в Пхенян", заяви японският премиер Шиндзо Абе пред журналисти.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Азия