Спряха движението около театър „София“ заради миризма на газ

Дават на тютюнопроизводителите 76 млн. лв.

Игра на нерви с „Левски“

Подариха на Борисов специална монета от Държавния департамент на САЩ (СНИМКИ)

Обявиха грипна епидемия в област Монтана

Административен съд – Благоевград обяви частична недействителност на избора на Общински съвет – Петрич

Джошуа гласи мач с Уайлдър

Шарапова се замисли за отказване след загуба

Мъжка рожба огласи най-старото родилно отделение във Варненско навръх Бабинден 4427 бебета са дошли на бял свят за година в трите болници в морската столица

10-годишни присъди за двама контрабандисти на тонове прекурсори Белгиецът и нидерландецът ще плащат по 100 000 лв. глоба и 5,5 млн. лв. за липсващата нелегална стока

Здравното министерство: Минимална е опасността китайският коронавирус да стигне до България

Емил Радев, евродепутат ЕНП/ГЕРБ: България е изпълнила европрепоръките относно директивата за подпомагане на малките ВЕИ

Главният прокурор разпореди проверка на разследванията срещу обвиняеми с дебели досиета

Премиерът Борисов и президентът на Азребайджан обсъдиха сътрудничеството в областта на енергетиката

Куентин Тарантино ще се посвети на семейството си

Седем основни характеристики за успех в областта на финансите

Успехът във всяка житейска сфера се обуславя от два ключови фактора – знанието и практиката. Знанието е необходимо за качествено изпълнение на работата, но то не е достатъчно, за да ни гарантира успех. Финансовият успех до голяма степен зависи от нашите действия, от стратегиите, които избираме, и по какъв начин прилагаме придобитите знания.

Във финансовата сфера можем да посочим 7 ключови навици, които могат да ни гарантират успех в личния финансов живот.

Насочване към достигането на целите
Целта на всеки човек е да постигне пълна финансова независимост. Ако помните, че това е главната ви цел, можете да избегнете много грешки и неправилни ходове. Например, няма да теглите нов кредит (nye lån) всеки път, когато пожелаете да си купите нещо, за което нямате достатъчно пари. По този начин ще излезете победители над самите себе си.

Самодисциплина
За да постигнете желаното, особено в сферата на финансите, трябва да контролирате себе си и ситуациите, в които попадате. Необходимо е да имате краткосрочни цели и да следвате плана за тяхното достигане. Въпреки че трябва да си наложите известни ограничения, можете да имате и периоди на отпускане, когато да се насладите на плодовете на своя труд.

Широк мироглед
Това е способността да приемате промените в обстоятелствата на живота без излишна паника или чувство за лична драма. Широкият мироглед представлява и способността да адаптираме поведението и действията си към новите условия, за да можем в крайна сметка да постигнем целите си.

Готовност за практични действия
В някои нетипични за нас обстоятелства е необходимо да вземаме решения и да сме готови за бързи действия. Ако един начин на действие не ни помага за решаването на даден проблем, трябва да потърсим алтернативен подход. Успешните хора не отпускат безпомощно ръце, а маневрират в зависимост от обстоятелствата.

Икономисване на пари
Необходимо е да се съобразяваме със средствата, които получавате, и дори да харчим по-малко, отколкото са нашите доходи. Заделените пари трябва да бъдат вложени в реализиране на нашите цели. Това ще ни помогне да придобием финансова независимост и благополучие.

Работа в екип
Успешният във финансово отношение човек може да работи в екип, като тук става въпрос не само за работа в офис, но и за отношенията с вашия партньор в живота. Единствено семействата, които са готови да работят в хармония, за да постигнат желаните цели, без да саботират старанията на другия, могат да очакват добри резултати.

Постоянство
Финансовите специалисти сравняват финансовата стабилност и благополучие с маратон, а не със спринт. Това е тежък труд, за които се изискват много време и усилия. Успехът тук не идва моментално. Понякога възникват сложни ситуации, които не могат да бъдат оправени за няколко месеца. Човек може да преодолее тези трудности и да постигне желаните резултати само със самоконтрол, достатъчно мотивираност и дълго търпение.

Очевидно е, че финансово успешните личности са със силна воля, готови са да пожертват сегашния си комфорт за достигане на много по-голяма цел. За да можете да станете такава личност, трябва да сте готови да работите много, да се откажете от временните удоволствия и да насочите усилията и постоянството си към реализиране на вашите мечти.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.