„Сериозното“ кино низвергна някогашните си любимци

Катрин Зита-Джоунс

Не ги канят за значими роли, зрителите ги забравят

Преди години те бяха любимци, но днес не ги виждаме на големия екран, а зрителите по неволя започват да ги забравят. Всяка от звездите има своята причина да изпадне от “сериозното” кино.

Кевин Спейси

В края на 2017 г. около актьора се разгоря неприятен скандал. Антъни Рап го обвини, че още когато бил тийнейджър, Спейси го е тормозил сексуално, а по-късно още няколко човека разказаха за набезите на звездата. След вдигналия се шум актьорът поднесе своите извинения и така за първи път публично потвърди нетрадиционната си ориентация. Въпреки многобройните обвинения, до съда стигна само едно дело, но и то отпадна, след като ищецът оттегли жалбата си. Прокуратурата имаше намерение да продължи разследването, защото притежаваше доказателства за вината на актьора. Но мобилният телефон с видеозаписите безследно изчезна... Кевин Спейси избегна съдебното преследване, но на кариерата му е сложен кръст. Той бе уволнен от сериала “Къща от карти” и от драмата “Всички пари на света”.

Брендън Фрейзър

Известността идва при актьора в края на 90-те години, но след излизането на последната част на “Мумията” и на филма “Пътешествие до центъра на Земята” той започва да се снима във все по-малко мащабни проекти, а след 2013 г. се появява само в сериали. През 2017 г. киноманите са шокирани от появата на Фрейзър надебелял и в неугледен вид, но скоро научават причината. След снимките на третата част на “Мумията”, където Брендън лично изпълнява много от каскадите, той претърпява множество операции на гръбначния стълб и коленете. Към това се добавя и влошеното му материално състояние - актьорът плаща огромни алименти след развода, който и без това понася тежко. Непосилната издръжка на бившото семейство и липсата на роли докарват Фрейзър до дълбока депресия.

Крис Тъкър

През 1997 г. на екран излиза знаменитият филм “Петият елемент”, който прави актьора световна знаменитост. Тъкър получава и антинаградата “Златна малинка” като “най-слаба нова звезда”. Както е известно, лоша реклама няма и това също допринася за известността на актьора. След година Крис Тъкър и Джеки Чан получават наградата на MTV за “Най-добър екранен дует” заради филма “Час пик”. За участието си в продължението на екшъна Тъкър взема хонорар от 20 млн. долара, а за третата част - 25 млн. долара. За сравнение, хонорарът на Джеки Чан е по 15 млн. долара за всяка от частите. Възможно е апетитите на Тъкър да са станали причина той почти да престане да се снима - режисьорите се въздържат да канят звезди с прекалено големи искания. За последно Крис се появява на екран през 2016 г. Спечелените милиони той вече е похарчил, дори “забравя” да плати част от данъците си и получава глоба от 2,5 млн. долара. За да се разплати с държавата, се принуждава да продаде част от имотите си.

Катрин Зита-Джоунс

Последната забелязваща се роля на актрисата е във филма “Бесни страшни пенсии 2” през 2013 г. След това тя се появява само в сериали и пълнометражни филми със скромен рейтинг. Причината за изпадането на звездата от големия екран е нейното биполярно разстройство и като следствие - тежка депресия. През 2010 г. откриват рак на гърлото на съпруга є Майкъл Дъглас. Една година Катрин се грижи за прикования към леглото Майкъл и в крайна сметка съпрузите успяват да победят рака. Преживяното обаче се отразява зле на психиката на Катрин. През 2011 г. тя преминава курс на лечение в психиатрична клиника, а две години по-късно отново се озовава там с още по-тежка форма на биполярно разстройство. Депресията на актрисата се задълбочава. През 2013 г. Майкъл Дъглас намеква за развод. За щастие, двамата успяват да запазят брака си. За да съхрани психическото си равновесие обаче, Катрин е принудена да се откаже от тежки снимки.

Коментари

Задължително поле