Сидеров ще пита НС защо българските представители не са подкрепили връщането на Русия в ПАСЕ

Снимки: Пламен Стоименов

Председателят на партия "Атака" Волен Сидеров ще постави в парламента въпросът за начина, по който българските представители са гласували за връщането на Русия в Парламентарната асамблея на Съвета на Европа.

Според Сидеров всички български представители без пратеника на "Воля" са се въздържали при гласуването, което се е провело докато българска парламентарна делегация е била на посещение в Русия. В същото време представителите на Франция, Италия, Австрия, Естония, Швейцария и повечето германски депутати са подкрепили връщането на Русия в ПАСЕ.

Той ще поиска обяснения във външната комисия на Народното събрание за позицията на българските представители по гласуването.

"С такива селски хитрини не се прави голяма международна политика", каза Волен Сидеров по БНТ.

Той коментира като двоен стандарт и отказа на ВМРО да подкрепи внесеното от "Атака" предложение за приемане на анекс към договора за добросъседство между България и Северна Македония, с който да се уреди обявяването на исторически личности или събития за общи, като така да бъдат предотвратени бъдещи недоразумения и спорове.

"Договорът позволява да има анекс и очаквам правителството да го придвижи, защото тези въпроси дразнят българското общество и развалят отношенията с Македония", каза лидерът на "Атака".

Той потвърди, че партията е за нулева държавна субсидия за партиите и напомни, че той е успял да вкара 21 депутати в Народното събрание и трима евродепутати, в период, в който "Атака" не е имала субсидии.

Коментари

Задължително поле