Синдромът „следващият, моля” и последствията

Проказата на навика пуска корени у нас

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Правило ви е впечатление вялите подвиквания на касиерки в супермаркет в Лондон или на служителки в подобни магазини почти навсякъде по света. С едно отвеяно изражение, с навик от смените си през целия свой стаж, тези хора вече не влагат никакво чувство в нито една дума, която изричат или в никой свой жест. Това е синдромът на Next, please (следващият, моля), така разпространен в интернационалната култура на обслужване.

Отегчени, преуморени и духовно фалирали продавачи проектират върху клиентелата си своите страхове и ги използват за крива патерица в живота си. Но понеже официалният правилник не позволява подобна волност, човек може само да гледа с празен взор и да автоматизира поведението си. И не е лесно за нито една от страните, особено ако от интонацията и пренебрегнатите ценности зависи изплащането на кредит в Англия, Франция или друга корпоративна страна. Където оцеляването е и стремеж, но и съсипващо капацитета и перспективите ни обстоятелство.

Свикването с този “благороден шум” на любезност, затваря постепенно малките вратички на реалната любезност, която все още съществува в симпатичните малки бутици, книжарници, бръснарски салони. Приветливото посрещане и ведрото изпращане. Бутиковите пожелания, индивидуалната енергия, напомнят на малки лехи, залесени с минзухар. Обратно - корпоративните пожелания, отчетливото, но бездушно Neext, please подчертават цялото безвкусие на бизнеса и унизителната незначителност на всички ни. Конвейрната учтивост започва да напомня на китайската кинкалерия, впила пластмасовите се нокти в ежедневието ни. Студенина лъха отвсякъде. Хладилните витрини са дори по-топли от гласа на наблюдавана от камери продавачка, на която е наредено да използва набор от корпоративни фрази. Не можем да се спасим от интернационалното наподобяване, да не кажа - от грубата естетическа и културна намеса на Запада. Мога само да сплитам пръсти това да дойде при нас много по-късно и да увехне още в зародиш. Neeeext…

 

Посвети я на родителите си

Краси Аврамов с нова песен за лятото

Краси Аврамов посвети песен на родителите си и я представи пред развълнувана публика тези дни. “Теб те няма”, изплака Краси в столичен нощен клуб, пред негови приятели и почитатели. Сред тях бяха композиторът Момчил Колев, пионерът в електронната музика Симо Лазаров, авторът на песни Александър Петров, художникът Иван Яхнаджиев, галеристката Цена Бояджиева, певецът Крум, модели, адвокати, журналисти и др. След премиерата на видеото, Краси изпълни няколко хитови парчета от репертоара си, с което вдигна на крака присъстващите, които не спираха да го аплодират дълго, след като удари и последната нота. С песента “Теб те няма” изпълнителят отключва дълго стаявани емоции и чувства на болка и тъга. В първоначалния си вид баладата е била любима на родителите на Краси, но докато те са живи, той не є давал особен шанс - рядко я изпълнявал на концерти. Зад сингъла стоят имената на доайените в българската поп музика: композиторът Митко Щерев и поетът Александър Петров.

 

Fashion idol

Ема-Виктория Дженкинс

Приятелка на България стана актуалната мис Великобритания-Вселена. Само преди дни компетентното жури излъчи победителките в тазгодишния формат, а победителката Ема Дженкинс ще представи страната си на Мис Свят. Ема, която вече е била в България за частно събитие, е сред най-милите, добронамерени и елегантни същества в света на модните състезания. Днешната є визия издава колкото британска сдържаност, толкова и желание за фино вмешателство в класическата естетика. Облечена със сако в актуален цвят, комбинирано с тихото очарование на бялото, Ема се показва в друг профил - този на стилен благотворител и бъдеща бизнесдама. След като вече беше мис Уелс през 2015 година, госпожица Дженкинс знае, че царската корона е не само тежка, но и преходна.

 

На родопска сватба

Дарко пя до Валя Балканска

Някои двойки подновяват брачните си клетви, а това на звездата Дарко Релушкоски актуализира често семейните си портрети. Те направиха това по време на родопско/македонска сватба в Пампорово на първи братовчед на жена му - известен стоматолог и лектор - един от най-добрите в България. Булката е с македонски корени затова Дарко - носител на награда от гала-церемонията Певец на годината, да пее за македонските сватове, а Валя Балканска и гайдарят є бяха за родопчаните. Снимката отразява и 11-годишнината от брака на Дарко и съпругата му, което беше повод за отделно събитие. Петчленното семейство си подари дълъг уикенд в Истанбул ,където не беше пропуснат нито един добър ресторант, нито един приятен бутик. Предстои и рожденият ден на македонския певец-фармацевт, роден под знака на зодия Лъв.

Коментари

Задължително поле