Скандал със студентка с коронавирус, завърнала се от Англия през София, взриви Гърция

Снимка: Инстаграм

Информация, че дъщерята на заможно семейство от Солун, която е организирала парти, за да отпразнува завръщането си от Англия, но се оказва че е с позитивен тест за коронавирус, взриви обществеността и органите в Гърция.

Според първоначална информация девойката, която е студентка в Англия е пристигнала от Лондон с полет до София на 1 юни, след което с кола е отпътувала за Солун.

Партито е организирано в луксозната вила на семейството и на него са присъствали много хора. Момичето не е проявило никакви симптоми на болестта след завръщането си в Гърция, но малко след партито се разболява със симптоми на тежък грип. Закарана е в болница, където е преминал тест, който се оказва положителен за коронавирус. Присъстващите на партито са информирани, като част от тях след изследване се оказва, че също са с положителен тест, информира гръцката Open TV.

Според makthes.gr момичето е трябвало да остане в карантина. При проверка, извършена в дома й, е установено, че тя отсъства и е наложена глоба в размер на 5000 евро.

Новината за инцидента предизвика голяма тревога сред жителите на кв. Панорама в Солун, тъй като жител на района заяви, че партито е станало известна в по-широкия район, тъй като е било придружено от спектакъл с фойерверки.

По-късно вчера стана ясно, че диагностицирана положително за COVID-19 е дъщерята на известната изпълнителка Наташа Теодориду, която чрез адвоката си, отрича изнесената информация за купона на дъщеря й.

Адвокатът на семейството Телос Агапитос официално разкри самоличността на 26-годишната. Това е Кристиана Бета, дъщеря на Наташа Теодориду.

"Клиентът ми е несправедливо клеветен за разпространението на COVID-19  в Гърция, защото беше заразен с вируса в Обединеното кралство и се лекува от началото на м. май, месец преди да се върне в Гърция на 01/06/2020. Клиентът ми никога не е нарушавал карантина, нито е глобен с 5000 евро за нарушаване на карантината, нито е извършена проверка на участниците в предполагаемата парти. Всичко е доказана лъжа, тъй като клиентът ми е тестван за антитела в Гърция, от компетентните органи, които потвърдиха, че тя има антитела към болестта, от която се е разболяла и е била лекувана преди месец в Обединеното кралство. Всеки, който публично или онлайн разпространява фалшиви новини по какъвто и да е начин се наказва с до 3 години затвор", се казва в официалното изявление на семейството изпратено чрез адвоката им до гръцките медии.

Според семейството 26-годишната се е разболяла в началото на м. май докато е била в Англия, където учи. Развила е леки симптоми на заболяване Covid-19, и е била под карантина. В понеделник, 1 юни, след като приключва 14-дневният карантинен период, според семейството, студентката се завръща в Гърция през София.

След завръщането си в Гърция 26-годишната е преминала тест за Covid-19 в частна лаборатория, който е бил отрицателно. Въпреки това, по настояване на баща си, тя е направила и молекулярно изследване, което показало минимално вирусно натоварване на коронавирус. Веднага цялото семейство е поставено под карантина.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа