Скъсяват Седмицата на модата в Ню Йорк

Съветът на модните дизайнери в Америка (CFDA) обяви, че от тази есен, Седмицата на модата в Ню Йорк ще продължава само 5, а не стандартните 7 дни.

Промяната важи само за модната седмица, проведена в Ню Йорк и съответно няма да засегне ревютата в Лондон, Париж и Милано.

Идеята е на Том Форд, настоящият директор на CFDA, като обяснението на дизайнера е, че по този начин фокусът ще падне върху по-големите и известни модни брандове, а останалите ще трябва да се впишат в свободните слотове. Том Форд допълни още, че и пресата ще бъде улеснена също.

Според някои модни критици обаче, по-кратката Седмица на модата ще създаде напрежение и конфликти между дизайнерите, тъй като е възможно моделите да не се разпределят справедливо между брандовете, а някои от гостите да трябва да избират на кое модно шоу да присъстват.

От Съвета уточниха, че решението им няма за цел да дискриминира или омаловажи по-неизвестните модни марки и къщи, а да създаде по-добра организация на събитието и така да улесни всички страни.

Седмицата на модата в Ню Йорк ще се проведе от 6-ти до 11-ти септември 2019-та.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Лайфстайл