Слави Трифонов на пресконференция: Това е цензура

"Не става дума за нещо различно, а за това, което се случва на мен и моите колеги. Вече 17 години произвеждаме с нашите партньори. За първи път се случва нещо подобно, а това е цензура." Това заяви Слави Трифонов на пресконференция във връзка със спряното предаване по БТВ снощи .

"Това е цензура. Спирани са и други предавания, в други телевизии. Снощи не го излъчиха, не знам защо", коментира Трифонов.

Целият казус е свързан с изчитането на писмото, подчерта Трифонов. Предаването беше спряно с едно писмо на БТВ към мен, което може да бъде определено само като цензура.

"Аз не нарушавам никакъв закон. Това е телевизионно предаване, в което има позицията на мен и моите колеги. Това, което се случва с този референдум, е нашата позиция като граждани. И спирането на това предаване от ефир не може да бъде определено като нищо друго освен като цензура. Писмото, което ми написаха и в което обясняват причината за неизлъчването на предаването, изглежда нелепо. Искахме да бъдем най-вече откровени с нашите зрители. Понеже няма как по друг начин да запознаем останалите граждани освен чрез вас, затова сме тук сега. Свободата на словото, независимо къде се пуска, дали в интернет, по телевизията, си е свобода на словото. Спирането на предаването ми е цензура. Аз не нарушавам никакъв закон, нито договора си с БТВ. Ние не сме подчинени на БТВ, а сме партньори. Аз имам фирма, която има договор с БТВ, а в този договор не пише „водещият няма право да има позиция“, заяви шоуменът.

На въпрос защо не предприема политически ход, Трифонов коментира: "Не мисля, че една личност е толкова в състояние да промени сегашната система по някакъв начин. След като не става чрез личности, решихме, че трябва да стане чрез системата. Не съм казвал когато и да било, че ще реализирам някакъв политически проект, засега аз вървя към това, което представлява моят професионален път. Смятам, че камъкът си тежи на мястото. Занимавам се с неща, които мога да свърша, ако нещо не мога да го направя, не го правя."

На въпрос по-близо ли е Слави Трифонов до влизане в политика, той отговори: „Логично изглежда да е така“.

Изборите нямат значение, които и да са парламентарните групи. Кой е спечелил няма значение, има значение да приемат волята на народа. Ако ВАС каже, че решенията ще са задължителни – те ще са задължителни, каза Трифонов.

На въпроса "Добра новина ли е, че ГЕРБ спечелиха, след като приеха референдума?" Трифонов отговори: "Така реагираха ГЕРБ, това е тяхно право и според мен това е правилно."

Водещият не може да каже, дали има външна намеса в решението на БТВ. "Довечера ще направя предаване със или без зрители, на което ще изчета писмото", заяви той.

Шоуменът коментира, че не възнамерява да организира бунт или концерт, а че свободно ще изрази позицията си като гражданин.

Слави Трифонов и екипът му завършиха пресконференцията с думите " Надяваме се, че свободата на словото е наша обща кауза".

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България