Слана съсипа череши, праскови и вишни в почти цялата страна

Ледени висулки увиснаха от разцъфналите клони на череши, сливи, праскови, кайсии, вишни в почти цялата страна, минусовите температури причиниха слана, която е фатална.

“Реколтата тази година от тези плодове или няма да я има, или ще бъде критично слаба”, сигнализира Красимир Кумчев, известен в цялата страна агроконсултант, предаде БГНЕС.

В по-голямата част от страната реколтата е обречена.

„Мисля си как реагират политиците при наводнения и земетресения например- изсипват се на място с ботуши, дъждобрани и всички останали атрибути, с което да ни покажат загрижеността си. Медиите, разбира се, и те са там! Това, което ни се случи вчера сутринта е по- трагично!”

Трудът на овощарите е незащитен, става ясно от позицията на Красимир Кумчев. Те не могат да застраховат градините си от щети, настъпили от събития преди 20 април, това е условието на застрахователите и то не се променя въпреки многократно поставяните искания. Застраховки на овощни градини могат да се сключват само след този срок, а всъщност сланите падат преди него, коментира агенцията.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България