След два месеца на свобода рецидивист нападна ученик в центъра на Варна

Снимка: Архив

31-годишен рецидивист ще бъде съден за пореден път за опит за грабеж, съобщиха от Варненската окръжна прокуратура. Емил Д. извършил престъплението само две месеца, след като бил освободен от затвора.

На 14 януари той нападнал 16-годишен ученик в центъра на Варна, за да му задигне мобилния телефон. Момчето отишло до кварталния магазин да пазарува. Емил го видял и опитал да го заговори за студеното време. Изчакал го да приключи с покупките и отново пробвал да завърже разговор. Вървял след ученика до вратата на дома му. Вмъкнал се след него във входа и поискал мобилния му телефон, уж за да позвъни на познат. След това му предложил да правят секс. Ужасен, тийнейджърът приканил непознатия да си ходи. Тогава Емил го нападнал, но получил лют отпор. Момчето го изблъскало навън, прибрало се и веднага разказало на майка си за грозната случка, като описало грабителя.

По-късно го разпознало в полицията, където семейството предало и запис от монтираната пред дома им видеокамера.

За опита за грабеж, представляващ опасен рецидив, безработният и полуграмотен Емил може да получи от 5 до 15 г. лишаване от свобода, уточниха от прокуратурата. Предстои Варненският окръжен съд да насрочи дата за делото.

Коментари

Задължително поле