Сливенският владика: При най-малки симптоми на неразположение, останете вкъщи! Свещениците да се молят за здравето на лекарите!

Сливенският владика призова всички свещенослуители, монаси и манохини, зърковнослужители и православни християни от епархията да прояват отговорност и да изпълняват наложените от държавните институции мерки срещу разпространението на инфекците от коронавирус.

"И при наличието на най-малки симптоми на неразположение да останат в своите домове, прибягвайки до медицинска консултация и духовни съвети по телефона, защото личната отговорност на всеки християнин към себе си и към всички членове на Църквата е от съществено значение", казва в обръщението си Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий. Той съветва християните, които са в невъзможност да посещават храмовете, да се молят у дома със специалните молитви.

Дядо владика съветва свещениците по време на ежедневните великопостни богослужения, да отправят усърдни молитви към бога, който "наказва и милва, допуска болести за наше вразумление и лекува", за изцеление и безопасно преодоляване на изпитанието, пред което сме изправени. "Свещениците усърдно да се молят за запазване здравето на медицинските работници и особено на онези, които на първа линия се борят с коронавируса. Те имат нужда от нашата искрена молитва", заявява Негово Високопреосвещенство.

Канцеларията на сливенската митрополия няма да работи от 23 март до края на месеца във връзка с наложените противоепидемични мерки от Националния щаб. За спешни случаи всеки ден ще има дежурен служител, от 10 до 12 часа.

Коментари

Задължително поле