На 7 април 2020 да почерпят

Телците да проявят търпение, Водолеите стабилизират финансите си – Дневният хороскоп на Алена

Стилиян Петров: До няколко месеца ще обявя дали се кандиратирам за президент на БФС

Коронавирусът – тор за графоманията Сред мераклиите за слава преобладават неразбрани поети

Улица в Ню Йорк е №1 по сделки с луксозни имоти Средната цена е 38,5 млн. долара

Строят апартаменти за възрастни хора

Броят на смъртните случаи от коронавирус в САЩ надхвърли 10 000

Коронавирусът предпочита мъжете

Франция съобщи за още 833 смъртни случая от Covid-19

Отмениха вечерния час в област Стара Загора

Ниските лихви повишават инвестициите в имоти Полша привлича много капитали

МЗ пуска Национална информационна система за борба с COVID-19

Пробват над 300 терапии за COVID-19

Българи от чужбина наемат жилища с виртуален оглед

Депутатите без заплата до края на извънредното положение

Сливенският владика: При най-малки симптоми на неразположение, останете вкъщи! Свещениците да се молят за здравето на лекарите!

Сливенският владика призова всички свещенослуители, монаси и манохини, зърковнослужители и православни християни от епархията да прояват отговорност и да изпълняват наложените от държавните институции мерки срещу разпространението на инфекците от коронавирус.

„И при наличието на най-малки симптоми на неразположение да останат в своите домове, прибягвайки до медицинска консултация и духовни съвети по телефона, защото личната отговорност на всеки християнин към себе си и към всички членове на Църквата е от съществено значение“, казва в обръщението си Негово Високопреосвещенство сливенският митрополит Иоаникий. Той съветва християните, които са в невъзможност да посещават храмовете, да се молят у дома със специалните молитви.

Дядо владика съветва свещениците по време на ежедневните великопостни богослужения, да отправят усърдни молитви към бога, който „наказва и милва, допуска болести за наше вразумление и лекува“, за изцеление и безопасно преодоляване на изпитанието, пред което сме изправени. „Свещениците усърдно да се молят за запазване здравето на медицинските работници и особено на онези, които на първа линия се борят с коронавируса. Те имат нужда от нашата искрена молитва“, заявява Негово Високопреосвещенство.

Канцеларията на сливенската митрополия няма да работи от 23 март до края на месеца във връзка с наложените противоепидемични мерки от Националния щаб. За спешни случаи всеки ден ще има дежурен служител, от 10 до 12 часа.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.