Сливенски художник подреди изложба „Събуди се!“ с акварели на изоставени сгради

Затвореното и опустяло начално училище в Сливен, окастреният бряст в центъра на града, когото всички оплакаха, ужасяващите руини на бившата белодробна болница-паметник на културата, даже изоставената чичова къща – това са само част от сюжетите на акварелните картини, които авторът им Борис Дамянов подреди в 19-та поред самостоятелна изложба.

Изложбата бе открита в общинската зала „Май“ под мотото „Събуди се!“. Темата й са рухналите стари къщи, потъналите в забвение архитектурни паметници на културата и символите, които някога са били пълни с живот и са вдъхновявали за живот. „Ние сме им длъжници“, каза на откриването д-р Мариана Марчева, лекар по професия, творец по същност, организатор на пленери. Събитието събра приятели на художника, почитатели, колеги.

Борис Дамянов /74 г./ е учител по професия, има множество участия в изложби на художниците-педагози, както и в тези на художниците в Сливен. Негови творби са притежание на частни колекция в страната, Австралия, Швейцария, САЩ, Германия, Сърбия, Турция и Виетнам. Носител е на национални и регионални награди.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България