Служителите на затворите у нас излязоха на протест (СНИМКИ)

Снимки: ЦВЕТАН ТОМЧЕВ

Надзирателите у нас излязоха на протест. Те настояват за увеличение на заплатите и нормални условия на труд. Протестират само хора от системата, които в момента не са на работа или чиято смяна е свършила, предаде БТВ.

Надзирателите искат 20% увеличение на заплатите, както и попълването на свободните щатове в системата. Те заплашват, че ако исканията им не бъдат изпълнени, ще протестират отново през януари, когато страната ни поема председателството на Съвета на Европа.

Според Красимир Беряков от синдиката на охранителите има сгради, които се охраняват от само един служител. „На фона на международния тероризъм, това не е добра. По този начин се дава възможност на хора, които се прехвърлят от ИДИЛ към Европа да извършат действия, които не бива да се извършват”, коментира още той.

Зам.-министърът на правосъдието заяви, че не се притеснява от протеста на служителите. „Дори и да има протест по време на европейското председателство, това не е нещо извънредно и страшно, от което да се притесняваме”, коментира той.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България