Слънчево време днес, максималните температури ще са между 11 и 16 градуса

В по-голямата част от страната днес ще бъде слънчево. По поречието на Дунав, в котловините и на много места в Горнотракийската низина ще има мъгли или ниска слоеста облачност, като в повечето места около обяд ще настъпва подобрение на видимостта.

Максималните температури ще бъдат между 11° и 16°, на места в Предбалкана до 20°. По-ниски ще остават дневните температури в местата с трайна мъгла – от 5° до 8°.

Слънчево и необичайно топло и в планините с максимални температури по най-високите върхове - плюс 6°, плюс 7°, в курортите – около 15°.

И в близките дни по поречието на Дунав, в котловините и Горнотракийската низина сутрин ще бъде с мъгла, ниска облачност и намалена видимост, които в отделни райони ще се задържат по-дълго и дневните температури там ще остават по-ниски. В останалата част от страната ще бъде предимно слънчево, а затоплянето ще продължи.

През почивните дни облачността ще бъде предимно значителна. В събота на отделни места, главно в Западна България, а в неделя - на много места в страната ще бъде с превалявания от дъжд, над 1500 метра - от сняг. Вятърът ще се ориентира от северозапад, дневните температури слабо ще се понижат, но ще останат по-високи от обичайните за втората половина от декември.

Коментари

Задължително поле