Слънчев бряг е най-евтината морска дестинация за британците в Европа

Снимка: Архив

Родният курорт оглавява класацията на Post Office Travel Money

Слънчев бряг е най-евтиният европейски курорт за британците показва проучване сред 20 морски дестинации, направено от сайта „Пост офис травъл мъни“, цитирано от Би Би Си.

Цените в курорта на брега на Черно море са с една трета по-ниски от втория претендент в класацията – Алгарве в Португалия. При подредбата са взети под внимание цените на девет основни туристически изисквания – включително обяд и вечеря, алкохол, слънцезащитен крем и спрей срещу комари.

След португалския Алгарве на трето място се нарежда курорта Мармарис в Турция. Соренто в Италия е най-скъпата дестинация, като там цените са три пъти по-високи спрямо Слънчев бряг.

В българския морски курорт, където цените паднаха с 10,7 на сто през последната година, почиващите могат да получат обяд от две блюда за двама души за 8,42 паунда, да платят едва 1,17 паунда за чаша вино в бар и 2,34 паунда за шишенце от известна марка слънцезащитен крем.

От сайта „Пост офис травъл мъни“ посочват, че паундът е по-скъп от еврото спрямо предходната година, което означава, че цените в ресторантите, баровете и магазините са паднали с над две трети в дестинациите от класацията.

„Спадът на цените може да означава, че бизнесът в европейските курорти има желание да привлича британски туристи и е склонен да поддържа цените ниски, за да дойдат повече хора“, заявява управителят на сайта Ник Бодън.

"Има значителна разлика между цените в курортите тази година, така че наистина е от полза, ако преди да се тръгне на почивка се направи щателно проучване, за да се избегне надхвърляне на бюджета“, категоричен е той.

Виктория Бейкън от Асоциацията за бизнес и туристически пътувания Abta заяви, че фирмите, членуващи в организацията, отчитат засилен интерес към пътувания в България и Турция.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България