Смерч изкорени дървета и повали клони в Пловдив

Смерч, извил се в четвъртък вечерта над Пловдив, изкорени дървета и повали огромни клони в четири от шестте района на града под тепетата и отвори доста работа на пожарникарите и служителите на общинско предприятие "Градини и паркове".

45-минутната буря между 17 и 18 часа нанесе най-сериозни поражения в кварталите "Столипиново" и "Изгрев" в район "Източен" и в районите "Северен" и "Тракия", докато в "Западен" и "Южен" не капна дори капка дъжд. Над 20 сигнала за паднали дървета и два за наводнени приземни етажи са получени в Пожарната в Пловдив след смерча, съобщи инспектор Цвятко Дешев, говорител на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".

При три от случаите дървета и огромни клони са паднали върху паркираните под тях автомобили, но няма данни за пострадали хора или сериозни материални щети. От Асеновград също са постъпили три сигнала за паднали дървета, допълни инспектор Цвятко Дешев. Работата по отстраняване на последствията от бурята е продължила почти до полунощ, за да бъдат всички улици проходими. На няколко места падналите дървета са причинили и временно прекъсване на тока, но авариите са били бързо отстранени от дежурните екипи на EVN.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България