Снаха победи зълва на изборите

Интересно съревнование между снаха и зълва имаше на изборите в село Кочово, община Велики Преслав. Спечели снахата Гюсюм Хаджъ от ДПС, съпруга на загиналия в катастрофа бивш кмет на селото Кенан Ибрямов.

Както "Труд" писа, след трагичния инцидент тя участва в извънредни избори в началото на 2018 г. и тогава беше избрана да довърши мандата. Сега отново печели със 193 гласа. Кандидат от БСП беше и сестрата на бившия кмет Перихан Ибрямова, но за нея са гласували 39 души.

Досегашната секретарка в село Тимарево Мехнуриет Басри пък, спечели изборите от раз в неделя и сяда в стола на досегашния си шеф. 371 души от общо 584 гласували, са дали доверието си на госпожата, издигната от коалиция ДОСТ/БЗНС. Досегашният кмет Салим Мехмед от ДПС събира 178 гласа.

Ситуацията в шуменското село Черенча пък, беше предизвестена, защото се кандидатира единствено досегашният селски първенец Хасан Мехмедов от ДПС. По закон и само един глас да беше получил, щеше да бъде избран, но до урната са стигнали 191 души. От тях 161 са дали гласа си за Мехмедов, 19 зачеркнали "не подкрепям никого".

Коментари

Задължително поле