Втори фалит на застраховател очаква опозицията Спецслужбите съобщили на премиера Бойко Борисов, че има сериозен проблем в сектора

Кремъл отрича твърденията на „Майкрософт“ за руски предизборни кибератаки в САЩ

91 000 учители излизат на протест Искат да запазят авторитета на професията

Вижте акцентите в броя на вестник „Труд“ в сряда, 22 август 2018

Доминик Рааб: През октомври ще бъде възможно сключване на договор с ЕС за Брекзит

До $150 000 награда за заловен престъпник дава Москва

По-ниски данъци за празни жилища Предлагат стимули за собствениците да ги дават под наем

Разширяват пакета на НЗОК Новите дейности ще се гарантират от НРД за 2019 г.

Владимир Савов поема временно поста на Ралица Агайн в КФН

Планирайте море до 12 септември Есенен полъх от следващата седмица, температурите падат с 10 градуса

Financial Times с нов проект в България

Пропука се най-дебелият лед в Арктика

САЩ замрази руски активи за стотици милиони долари

Апаш с 13 присъди осъди прокуратурата Рецидивистът искал 25 000 лева, получи 2500 лева

Депортираха нацистки военнопрестъпник САЩ предадоха Якив Палий на Германия

Снимат филм за Царичина Луиза Григорова се превъплъщава в образа на феномена Елисавета Логинова

Документален кадър от тунела, прокопан в Царичина.

„Докосване“ е работното заглавие на лентата

Екип от млади и амбициозни продуценти и сценаристи подготвя филм за мистерията Царичина – “Докосване”. Той ще е игрален, но се движи плътно по документалната линия, представена и в книгата на феномена Елисавета Логинова “Царичина. Съдбовен контакт”, която две седмици след излизането си вече е абсолютен бестселър. След 28 години за пръв път феноменът Логинова, ръководила експедицията от висши военни на Царичина, разказва подробно как е протекла тя.

Концепцията и сценарият на филма са на Борислав Захариев, продуценти са Александър Белев и Мартин Макариев, който е и режисьор. Предварителната работа и проучванията са продължили цяла година, каза пред “Труд” Макариев. Екипът се е запознал с всички видеа и печатни материали по темата. “Гледахме буквално по дни как е преминала експедицията, – каза Макариев. – Ели Логинова пази някои записки и обсъдихме ден по ден как тя е водила разкопките заедно с висши военни от Генералния щаб на армията.”

Екипът се е опитал да се свърже с част от генералите, които са съпричастни към операцията. Някои от тях са починали, други не са пожелали да говорят. Получили са достъп обаче до уникални видеа, които военните са правили по време на експедицията и не са показвали на никого. “Започнахме да търсим и други документални източници, но след като ударихме на камък във военното министерство и на някои други места, разбрахме колко сериозна е темата, – каза още Макариев. – Явно това, което казва Ели Логинова, е една много голяма истина, защото много бързо ни затвориха вратите навсякъде. Ако не беше така, ако беше някаква глупава случка, където двама човека са изхарчили 16 милиона преди 28 години – факт, който се тиражира в някои жълти медии още след закриването на обекта, не вярвам, че щяха да се държат толкова резервирано, дори до ден днешен.”

“Екипът ни е убеден, че България трябва да види този филм, защото това е национално богатство – има много доказателства за това, че под ръководството на феномена Логинова е осъществен първият контакт между космически разум и хора от земята”, казва още Макариев. По време на проучванията са стигнали до информацията, че Царичина се споменава още от нацистко време. През 1933 – 1934 г. в Царичинския район са идвали групите на кръга Туле, които са се занимавали с паранормални явления. За това пише и самата Елисавета Логинова в книгата си. От няколко независими източника е чула едно и също: че лично Хитлер е проявявал интерес към това, какво точно се крие в недрата на Царичина, защото му е казано, че ако има достъп до тази скрита информация, това ще е неговият Свещен Граал, който ще му помогне да стане владетел на света.

В ролята на феномена Елисавета Логинова ще се превъплъти Луиза Григорова. За това тя се подготвя от година. Правила е много срещи с Логинова, за да я усети по-добре и да бъде максимално близка до натюрела й.

Този филм не е одобрен за финансиране от Националния филмов център с доводите, че… “темата е отживяла и няма да е интересна на зрителите”. Макариев и колегите му обаче продължават. “Трябва да направим този филм, за да погледнат хората малко отвъд хоризонта, отвъд непроверените факти, които се изписаха в жълтата преса през годините, че просто едни хора са си разделили 16 милиона лева, и че те са отишли по дяволите заради някаква прищявка на военни и на един екстрасенс. По купищата видеа и снимки, които гледахме, си личи, че не е имало никакъв лукс по време на експедицията. Хората са работили при извънредно тежки условия, спели са в камиони и са били потънали в кал”, коментира Макариев.

“Видяхме, че филмът няма да стане с държавно финансиране и се надяваме да се намерят хора, които да застанат зад този проект, защото установяването на истината е важно. Може би децата на участниците някой ден, като гледат този филм, ще пожелаят да продължат експедиция “Слънчев лъч”. Затова смятам, че филмът ще бъде актуален в дългосрочен план”, каза още Макариев.

В момента той снима високо в планината (не уточни къде) най-големия български проект, организиран като международна копродукция между България, Франция, САЩ и Италия. Това е сериал от 12 епизода със заглавие “Ускорение”. Макариев е бил част от режисьорския екип и на сериалите “Под прикритие” и “Дървото на живота”. Последният му филм “Привличане” до момента е най-гледаният за годината.

Самата Елисавета Логинова е във възторг от проекта. “От година работим с този прекрасен млад амбициозен екип от професионалисти, хора, които знаят какво правят – каза тя пред “Труд”. – Сценарият е просто прекрасен. Нямам никакви забележки по него. Екипът, както и самата Луиза Григорова положиха много усилия да са близо до истинността. С Луиза се срещахме толкова много пъти, че дори вече сме си близки.”

“Разбрах обаче, че един друг проект за Царичина също кандидатства за финансиране от Националния филмов център. Той е по идея на един журналист и ще се прави черна комедия, в която един генерал и една Ели Логинова профукват 16 милиона, за да си направят една игра на Царичина. Усещането ми е, сякаш след излизането на книгата ми отново се вадят на бял свят абсолютно неверни факти, които по време на експедицията заливаха медиите. Обидно е и дано да не е истина! Аз самата съм го казала в книгата: за какъв лукс говорим в Царичина, за какви милиони! Та аз спях през цялото време във “военна канцелария” – войнишки камион, както всички останали, и ядях войнишка храна, а веднъж седмично ходехме да се изкъпем в София, защото бяхме потънали в прах и кал. Самите снимки от тогава говорят достатъчно за обстановката”, възмущава се Логинова.

Тя каза, че е разочарована от факта, че филмът “Докосване” няма да се финансира от НФЦ, и то с доводите, че няма да е интересно на публиката. “Продажбите на книгата ми обаче говорят за друго – за изключителен интерес от страна на аудиторията”, коментира феноменът. Само за 2 седмици книгата се е превърнала в бестселър, като е номер едно по продажби в станата с изкупени над 2000 броя. Това доказва, че историята с Царичина не е отживяла във времето, а напротив, интересна е на хората, коментира Логинова. Тя допълни, че книгата е пълна с доказателства за това, че Царичина е първият експеримент между космически разум и земен екип. Публикувала е снимки, схеми от чертежите й и страници с изписани знаци на непознати писмености, които е изписвала и рисувала под диктовка от космическите си Учители.

Коментирайте от Фейсбук

Коментари (3)

  1. Дарвин е казал, че труда е превърнал маймуната в човек. Вероятно затова тази дама е наблегнала на труда в дупката „Царичина“, не се е задоволила само с писането. Дали се е превърнала в човек аз не се наемам да твърдя, но че иска да превърне всички нас в маймуни, това е очевидно. Сигурно донякъде успява, щом толкова публикации за съновиденията й, се публикуват ежедневно в „Труд“. Разбира се, без нито едно безспорно доказано от науката и признато от специализирана литература доказателство. А както е добре известно, вярващите без доказателства, са верующи !

  2. Абсолютно това не е било първият контакт !!! От древни времена текат контактите – строителите на пирамидите , Енох , пророк Илия , …, както и всеки тогавашен и сегашен екстрасенс . /Имах честа и аз да съм един от тях / Вътревидовата еволюция е .просто целена , а външновидовата е глупост .

  3. Е това е да си на държавна ясла! Покрай шашмата „Царичина“ една дузина чантаджий и шмекери от администрацията изкараха двойна пенсия. Бъдещия „филм“- Мултипликация на прахосничествo.

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.