СОС прие споразумението за увеличението на заплатите на водачите в градския транспорт на София

Снимка: Архив

То ще е с по 10% през следващите три години

Столичният общински съвет /СОС/ прие на сесията си доклад относно подписване на споразумение за сътрудничество между Столична община, "Столичен автотранспорт", "Столичен електротранспорт", "Метрополитен", "Център за градска мобилност", КНСБ и КТ "Подкепа" за увеличение на заплатите на водачите с по 10 процента през следващите три години, предаде БТА.

След дълги и тежки преговори със синдикатите, по тяхно предложение, се прие тригодишна програма за увеличаване на заплащането на всички работещи в транспортните дружества с 10 процента на година през 2020 г., 2021 г и 2022 година, посочи кметът. Всяка година ще сме длъжни да внасяме в СОС със приемането на бюджета, средства които да осигурят този ангажимент, подчерта Фандъкова. Тя изрази съжаление, че групата на БСП в СОС не е подкрепила доклада за увеличение на възнагражданенията на водачите. "Но хората трябва да знаят това", каза Фандъкова.

Тя припомни, че от 1 февруари тази година заплатите на всички работещи в четирите общински транспортни дружества бяха увеличени с 10 процента. А от 21 април е постигнато споразумение за увеличаване с още 10 процента на заплатите на водачите в автотранспорта, електротранспорта и метрото. Заплатите на водачите тази година са увеличени с общо 20 процента със средства от бюджета на Столичната община, посочи кметът.

Коментари

Задължително поле