Владислав Горанов за хакерската атака: Ако нямаше нито една електронна услуга на НАП, днес нямаше да имаме този казус

Спецсъдът оправда кмета на Батак

Кога имаме право на обезщетения за безработица

Сграда се срути в Мумбай, четирима души са загинали (СНИМКИ+ВИДЕО)

Пуснаха нов самолет с 6 маршрута от и за Варна

Регистриран е първи случай на морбили в Старозагорско

Експертен център по муковисцидоза заработи в УМБАЛ „Св. Марина“ 40 лекари от различни специалности ще консултират пациенти с рядкото заболяване

Столичната полиция издирва 74-годишна жена

Окръжният съд в Търново е изпълнил препоръките по одитния ангажимент за даване на увереност

Руски туристки намериха писмо в бутилка

Никол Шерцингер – изкусителна сирена в бяло

Пиян катастрофира с АТВ

Морска изложба привлича десетки посетители

Румен Петков: Изтичащият мандат е най-голямата катастрофа за левицата от Освобождението

Росен Бъчваров, говорител на НАП: Изтеклите данни са на малко над 5 млн. души

СОС прие споразумението за увеличението на заплатите на водачите в градския транспорт на София То ще е с по 10% през следващите три години

Столичният общински съвет /СОС/ прие на сесията си доклад относно подписване на споразумение за сътрудничество между Столична община, „Столичен автотранспорт“, „Столичен електротранспорт“, „Метрополитен“, „Център за градска мобилност“, КНСБ и КТ „Подкепа“ за увеличение на заплатите на водачите с по 10 процента през следващите три години, предаде БТА.

След дълги и тежки преговори със синдикатите, по тяхно предложение, се прие тригодишна програма за увеличаване на заплащането на всички работещи в транспортните дружества с 10 процента на година през 2020 г., 2021 г и 2022 година, посочи кметът. Всяка година ще сме длъжни да внасяме в СОС със приемането на бюджета, средства които да осигурят този ангажимент, подчерта Фандъкова. Тя изрази съжаление, че групата на БСП в СОС не е подкрепила доклада за увеличение на възнагражданенията на водачите. „Но хората трябва да знаят това“, каза Фандъкова.

Тя припомни, че от 1 февруари тази година заплатите на всички работещи в четирите общински транспортни дружества бяха увеличени с 10 процента. А от 21 април е постигнато споразумение за увеличаване с още 10 процента на заплатите на водачите в автотранспорта, електротранспорта и метрото. Заплатите на водачите тази година са увеличени с общо 20 процента със средства от бюджета на Столичната община, посочи кметът.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.