Сотир Цацаров: Адвокатите на Цветан Василев не са мерило за надеждността на обвинението

Не ми е мерило адвокат Симеонов за надеждността на обвинението за КТБ. Това заяви главният прокурор Сотир Цацаров на брифинг в Съдебната палата. По-рано днес един от адвокатите на Цветан Василев - Константин Симеонов, каза, че не очаква справедлив процес.

"Не съдя за надеждността на обвинението по изявленията на адвокат Х или У. Освен това нека да бъдем пределно ясни - защитниците на Цветан Василев не са защитници на обществена кауза. Това са хора, които упражняват такава професия. На тях им се плаща, за да защитават обвиняем и в това няма нищо лошо. Аз не познавам адвокат, който да е излязъл и да е казал: Прокуратурата е права, моят клиент е виновен", коментира Цацаров.

"Дайте да разсъждаваме логично, имаме обвинителна теза и считаме, че тя е надеждна. Моите уважения към правната експертиза на колегите, те ще премерят сили с прокурорите в съдебната зала. Не казвам, че са лоши юристи, напротив, но не ми е мерило адвокат Симеонов за надеждността на обвинението. Това е едно, а второ - естествено е че, те ще заемат тази позиция - нали за това им плащат", каза още главният прокурор.

Във връзка с искането на БСП да бъдат оповестени имената на политиците, финансирани от КТБ, Цацаров заяви: "Обвинителният акт е внесен в съда. Всички са призовани. Явяването и разглеждането на делото ще се осъществи при открити врати. Ще видите всичко. Всички процеси се развиват в съд, там не може да бъде скрито нищо."

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право