Тръмп: Действията на Русия и Иран в Сирия са срам

Kорнелия Нинова: Борисов да не се крие зад полите на Гинка и Теменужка Гинка да дойде в парламента и да обясни как стана собственик на ЧЕЗ, поиска лидерът на БСП

ЕС реже парите за земеделие и Кохезионната политика

Туск за Брекзит: Позицията на Великобритания е чиста илюзия

Десетки убити и ранени при атентат с две коли бомби в Могадишу

Белград ще ползва опита на София при изграждане на метрото

Омбудсманът Мая Манолова: Ще наблюдавам с повишено внимание сделката за ЧЕЗ

Пенев внесе молба за касиране на изборите за президент на БФС

Пътят Асеновград–Пловдив става магистрален през лятото

Холандия призна Арменския геноцид и разсърди Турция

Вижте акцентите в броя на вестник “Труд” в събота, 24 февруари 2018

БАН ще отговори официално на критиките към доклада за „Белене”

Тръмп призна: Плешив съм, крия се с прическата

Губернаторът на щата Флорида иска въоръжен полицай във всяко общинско училище

Кашата с касата се забърка здраво До понеделник смятат дълговете към чужди фондове, данните на шефа на НЗОК не били верни

Софиянци няма да плащат дните без парно (ОБЗОР)

Аварията ще струва над 2,3 млн. лв.
Обезщетение ще получат засегнатите клиенти с над 48 часа прекъсване

Клиентите на “Топлофикация София” за топлорайон “София-изток”, където авария спря парното с дни, да не плащат прогнозни количества топлоенергия във февруарските си сметки, които ще излязат на 15 март. Това предложиха от дружеството на заседание на общинската енергийна комисия.

Освен това на засегнатите клиенти с над 48 часа прекъсване ще се плати и обезщетение за периода след 48-ия час, обяви шефът на дружеството Георги Беловски. Тези неустойки ще се изчисляват за всеки клиент спрямо потреблението му и няма да се плащат в парични суми, а ще се получават под формата на намаляване на сметките. За да ги получат, не е необходимо хората да подават жалби. Беловски даде пример с конкретна сметка на клиент, който е бил 5 дни на студено и дължи 182 лв. за месеца. Той ще бъде обезщетен за 3 дни с около 22 лв. Клиентите няма да плащат и получената за кратко в периода на аварията некачествена енергия.

Общата сума под формата на обезщетения и приспадания, която дружеството ще плати на ощетените клиенти, е 2,36 млн. лв. 104 224 души са били на студено над два дни.

29% от общо 17 400 абонатни станции в София са били с нарушено топлоподаване. 1150 станции са били засегнати от аварията до 2 дни, 429 -до 3 дни, 11 – до 4 дни, и 3361 – до 5 дни, 100 – над 5 дни, отчетоха от дружеството.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.