Софи Търнър: В новия сериал „Джоан“ играя майка, любовница, лъжкиня и крадeц на диаманти

 

Невероятно е, че тази поредица е по истински случай

Тази роля е върха на кариерата ми

За снимките учих песни от 80-те години

Това е история, която може да ти разбие сърцето

Прочутата британска актриса Софи Търнър стана световна звезда с ролите си в „Игра на тронове“, „Х-Мен: Тъмният феникс“ и „Стълбището“. Сега тя ще завладее публиката в Централна и Източна Европа с участието си в мащабния драматичен сериал „Джоан“.С премиерата си по Epic Drama на 28 октомври от 22:00 ч., новата поредица се впуска във вълнуващия живот на може би най-известния крадец на диаманти във Великобритания, Джоан Ханингтън, известна като „Кръстницата“.
Поредицата е режисирана от носителя на награда BAFTA Ричард Лакстън („Крадецът, съпругата му и кануто“, „Г-жа Уилсън“), който майсторски вдъхва живот на тази напрегната и емоционална история, развиваща се на оживения фон на Великобритания от 80-те години на XX век - ера, дефинирана от смели модни тенденции, емблематична музика и културни промени. Създаден и написан от сценаристката Ана Саймън („Змията от Есекс“, „г-жа Уилсън“), и Хелън Блек, която стои зад четвърти епизод, „Джоан“ е вдъхновен от завладяващата истинска история на Ханингтън, чиито дръзки подвизи оставят трайна следа в престъпния свят но Острова. Наскоро Софи Търнър и останалите имена в екипа дадоха пресконференция по повод тръгването на поредицата. Материалите за сериала и интервюто са предоставени на „Труд News“ от Epic Drama.

- Софи, какво беше за Вас усещането да влезете в образа на тази легендарна фигура – Джоан Ханингтън?
- Беше невероятно. Усещането ми бе, че това е върха на кариерата ми - да играя някой като Джоан, която е толкова многостранна и толкова забавна, преминала през толкова много травми и същевременно е толкова амбициозна. Тя е всички тези неща: майка, любовница, лъжкиня, крадец. Наистина има толкова много в нея. Тя е толкова много в един човек и просто усещането ми беше, че ще бъде върховно удоволствие да я изпълня. Забележително е, че всичко това е истинска история, че е вдъхновено от такава.

- Трудно ли се потопихте в обстановката от 80-те години на миналия век?
- Започна в подготовката, като слушах музика от 80-те. И след това в дискусиите с Ричард Кук, дизайнерът на костюми, и Ник, нашият дизайнер на прическа и грим, разглеждах списанията от 80-те, разпръснати навсякъде, а и винаги звучеше музика от 80-те, а Деби Хари беше по стените, по време на снимки.

Наистина се потопихме в десетилетието още от самото начало, минаха цели две или три седмици подготовка, преди снимките. Анна беше сложила куп избрани откъси с надпис „Тази музика е удачна тук“, така че слушах всичко отново и отново… след това понякога го променяха. Също така за някои части от снимките трябваше да науча няколко песни от 80-те, като например Bucks Fizz.

- Имате ли любима визия и стила на обличане в шоуто?
- Моят зелен гащеризон. Имам невероятен зелен копринен гащеризон, който е направен специално за мен. Беше прекрасен и мисля, че го носих най-много от всички костюми. Имах толкова много моя пот в това нещо, че вероятно смърди, но бих го носила отново и отново и пак отново и днес дори. Толкова много го харесах.

- Как се сработихте с Франк Дилейн?
- С Франк станахме много близки по време на продукцията. Беше от изключително значение за крайния резултат да имаме добри взаимоотношения. В артистичен план аз направо се влюбих във Франк. Причината е, че той има толкова интригуващ начин на работа. Това е актьор, който обича да се потапя дълбоко в образите, които играе. Само да го гледам ми беше достатъчно вдъхновяващо. Истината е, че ние работим по различни методики. Много често осъзнавам, че разчитам на него по време на общите ни сцени. Особено когато трябваше да се създаде усещане за емоционална тежест. Всичко това ни сближи.

- Как премина работата по заснемането на първата Ви обща сцена, в която се запознавате в един пъб?
- Беше изумително преживяване по много причини и не на последно място, защото ролята на бармана се играеше от истинския син на истинската Джоан. Името му е Бени и той беше толкова готин. Всъщност в тази сцена пресъздаваме как неговите родители се запознават. Беше невероятно приятно той да бъде там с нас, да прекараме известно време с него. Един странен, но в крайна сметка чудесен момент. Със сигурност бих го определила като много специален момент във времето.

- А трудно ли беше да снимате сцената, в която Вашата героиня Джоан трябва да глътне диамантите?
- Дадоха ми желирани диаманти, които трябваше да погълна – беше ясно, че няма как да го сторя с реалните скъпоценни камъни. Но и желираните имитации бяха доста неприятни за гълтане – адски залепващи. Като цяло това беше страшно важна сцена. Това са кадрите, които ни показват пътя към начина на живот на Джоан. Идеята бе да пресъздадем нейната обсесия с бляскавите камъни. През целия си живот тя не е имала възможност за достъп до този блясък, но в този момент всичко това сега е пред нея. И въпросът е какво прави тя с тези диаманти. А отговорът – буквално ги гълта!

- Важно ли беше да внушите идеята за мотивацията на Джоан, свързана с нейната дъщеря?
- Дъщерята на Джоан е ключът към всичко в тази история. Кели беше един постоянен образ – дори, когато не трябваше да присъства в кадър. Именно дъщерята на Джоан е причината за всичко, което тя прави. В един такъв сериал, в който има обири, блясък и други вълнуващи елементи винаги трябва да помним и това, което дава солидната житейска основа. Джоан иска да си върне дъщерята. Това е история, който може да ти разбие сърцето. И ние снимахме с тази идея през цялото време.

- Как се подготвяте за наистина емоционалните моменти, в които трябва да плачете?
- Аз съм зодия Риби – много съм емоционална. Но като трябва да се подготвя за подобни снимки слушам музика. Отделно аз също съм майка и всичко свързано с деца може да ме развълнува.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Интервюта