Социалните ще търсят други роднини или приемно семейство на близнаците от Пловдив

Социалните започват процедура по търсене на роднини на 3-годишните близнаци от Пловдив или приемно семейство, при които да ги настанят. Това заяви пред БТВ Надя Танева, шеф на дирекция „Социално подпомагане” в Пловдив.

Близнаците – момче и момиче, са приети в понеделник вечерта в болница в Пловдив . Момченцето е било със счупен череп и хематом, беше му направена животоспасяваща операция.

Лекарите били шокирани от вида на децата и извикали полицията. Близнаците тежат едва по 9 килограма.

Майката – 38-годишната Иванка Стефанова беше арестувана по подозрение за домашно насилие, но е пусната от ареста. Това е станало с решение на наблюдаващия прокурор късно снощи. На този етап не й е повдигнато обвинение. Тя отрича да е упражнявала насилие над децата.

Няма данни и не можем да заключим, че има домашно насилие, коментира директорът на полицията в Пловдив Атанас Илков. При огледа в апартамента са се потвърдили думите на майката, че паднал предмет е ранил момченцето.

Според директора на „Социално подпомагане” обаче майката е неглижирала децата и това също е акт на насилие. Момиченцето не може да ходи и да говори, с атрофирали мускули е, уточни Танева.

Децата са имали личен лекар, но той не е подал сигнал за тяхното лошото им състояние.

 

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България