Социалният министър Деница Сачева за протеста на медицинските сестри: Търси се целенасочена провокация. Зад тях стоят политически опоненти

„Това в момента по-скоро има политически елемент, отколкото синдикално искане. От 1 март има политическа акция, която се провежда пред партийния дом, с искания за оставки”, заяви социалният министър Деница Сачева пред Нова телевизия за протеста на медицинските сестри, барикадирали се в зала в сградата на НС в бившия Партиен дом .

Сачева обясни, че са проведени серия срещи с представители на медицинските сестри и са отпуснати допълнителни финансови средства.

„Проблемът с разговорите е, че с всеки нов разговор идват нови и нови искания. Не ми е известен конкретният повод за тази акция”, заяви Деница Сачева.

„Търси се целенасочена провокация. Зад тях стоят политически опоненти”, смята още Сачева.

„Това засяга цялото общество. Трябва да си дадем ясна сметка какво искаме и какво върви. Темите в областта на социалната политика в момента се използват за тежки политически манипулации и пропаганди. Не става въпрос за сваляне на правителството, а за разрушаване на обществото”, каза още Сачева.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България