На 19 януари 2019 да почерпят

Ивайло Калфин: Стратегическите решения в България се взимат само отвън или под чужд натиск

Експерт: Брекзит без споразумение няма да се отрази съществено у нас

Милиони пароли изтекоха в мрежата – вижте дали сте засегнати

Анкара заяви, че ще защитава „турското малцинство“ в Западна Тракия

ЕК призова Лондон да проведе евровот Найджъл Фарадж вече готви предизборна кампания

Макрон проведе втора среща от дебата за „жълтите жилетки“

Никълъс Холт ще играе Толкин в биографичния филм за писателя

Тръмп прие пратеника на Пхенян

10 години затвор за турски съдия с награда за човешки права от Европарламента

Китай предложил да увеличи внoса от САЩ до обем от 1 трлн. долара

Откриха труп на възрастна жена във Враца

Сириец държал мрежа за плащания на терористи у нас (обзор) 43-ма арестувани за участие в древната система за парични трансфери “хавала”

Берлускони се кандидатира за ЕП

Една трета от работещите у нас получават месечни бонуси

Социалният център във “Ветрен” ще има покрит басейн

Ще се проведат обучения на родители и доброволци в помощ на децата

Община Бургас започна изпълнението на проект „Създаване на център за рехабилитация и психологическа подкрепа за децата с детска церебрална парализа, аутизъм и соматични увреждания и техните семейства“. Вече се извършват строително-ремонти дейности в сградата. Предстои да се достави необходимото специализирано медицинско оборудване и обзавеждане за Центъра, който ще се намира в квартал „Ветрен“. Това съобщиха от кметството в морския град.

На по-късен етап ще се проведат обучения за родители, медицински специалисти, доброволци. Вече е одобрено предложение на Община Бургас за разширяване на обхвата му с изграждане на покрит басейн за подводна рехабилитация към центъра. То бе подадено през късната есен на миналата година, а към днешна дата вече е сключено необходимото споразумение за допълнително финансиране между Община Бургас и Министерство на здравеопазването.

За ползвателите на новия басейн са предвидени помещения за предварителна подготовка на децата за влизане във водата, душове, съблекални, санитарен възел, помощни помещения и помещение за терапевт, съгласно нормативните изисквания.

За осигуряване на достъпна среда, в басейна ще бъде монтиран подвижен лифт, чрез който, с помощта на асистент, децата с ограничена подвижност биха могли лесно и удобно да се потапят във водата и да излизат от нея.

На финал са строителните дейности в друг нов социален център – за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства. Той ще се намира на втория етаж в сградата на бившия „Отрезвител“ на града. Там се извършва саниране и ремонт на вътрешните помещения. Изцяло е обновен покривът. Монтирана е алуминиева дограма.
След приключване на строителните дейности, ще бъде закупена и доставена бяла, черна техника, както и необходимата мебелировка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.