Вековна икона на Богородица пристигна от Украйна във Варна

Д-р Джафер с отличие “Здравен политик”

Отстраняват 13 граничари заради издънката на Аерогара София На тяхно място идват служители от Варна и Бургас, каза вътрешният министър Радев

Цветан Цветанов: Да се подготвим за фалшивите новини и спекулации от нашите опоненти Руски дипломати ще се гонят само при заплаха за националната сигурност, каза в Поморие зам.-председателят на ГЕРБ

С кого пие всеки втори в България?

Художник от Търново дари Цветан Цветанов със своя картина

ГДБОП закопча разпространител на филми с насилие над непълнолетни

По-високи глоби на пътя в Гърция: 1500 евро за пушене в кола с дете, 2000 – за антирадар Отпада намалението от 50% при плащане до седмица

Хванаха дилър номер едно на хероин в Пазарджишко

Борисов иска най-тежки наказания за пробива на ГКПП Аерогара София

Издирван за убийство грък заловен на летище София

Външно министерство: Няма решение за гонене на руски дипломати

Почина общинският съветник от БСП Марин Стоянов

Общински съвет по наркотични вещества и Православен информационен център на Неврокопската митрополия проведоха базар „От сръчните ръце на мама“

Цветанов: Няма данни, които да налагат изгонването на руски дипломати от страната

Социалният център във “Ветрен” ще има покрит басейн

Ще се проведат обучения на родители и доброволци в помощ на децата

Община Бургас започна изпълнението на проект “Създаване на център за рехабилитация и психологическа подкрепа за децата с детска церебрална парализа, аутизъм и соматични увреждания и техните семейства”. Вече се извършват строително-ремонти дейности в сградата. Предстои да се достави необходимото специализирано медицинско оборудване и обзавеждане за Центъра, който ще се намира в квартал “Ветрен”. Това съобщиха от кметството в морския град.

На по-късен етап ще се проведат обучения за родители, медицински специалисти, доброволци. Вече е одобрено предложение на Община Бургас за разширяване на обхвата му с изграждане на покрит басейн за подводна рехабилитация към центъра. То бе подадено през късната есен на миналата година, а към днешна дата вече е сключено необходимото споразумение за допълнително финансиране между Община Бургас и Министерство на здравеопазването.

За ползвателите на новия басейн са предвидени помещения за предварителна подготовка на децата за влизане във водата, душове, съблекални, санитарен възел, помощни помещения и помещение за терапевт, съгласно нормативните изисквания.

За осигуряване на достъпна среда, в басейна ще бъде монтиран подвижен лифт, чрез който, с помощта на асистент, децата с ограничена подвижност биха могли лесно и удобно да се потапят във водата и да излизат от нея.

На финал са строителните дейности в друг нов социален център – за социална рехабилитация и интеграция на лица с психични разстройства. Той ще се намира на втория етаж в сградата на бившия “Отрезвител” на града. Там се извършва саниране и ремонт на вътрешните помещения. Изцяло е обновен покривът. Монтирана е алуминиева дограма.
След приключване на строителните дейности, ще бъде закупена и доставена бяла, черна техника, както и необходимата мебелировка.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.