Спасители извадиха от морето двама удавници

Демонстрация по водно спасяване пред хотел "Палас" в комплекса "Слънчев ден" приключи неочаквано с реален тест за участниците.

Малко след финала на зрелищната операция, която в сряда сутринта прикова погледа на плажуващите, водните гардове Румен Йорданов и Владимир Панев извадиха от морето двама давещи се.

Оказа се, че единият летовник страдал от Паркинсон и нагълтал вода, след като паднал на плиткото. Другият пък попаднал в дънна яма, образувана след силното вълнение през последните ветровити дни.

Благодарение на бързата намеса на колегите животът на двамата бе спасен, коментираха участници в демонстрацията. Тя е част от Седмицата на водното спасяване, организирана от Областния съвет на БЧК-Варна, дружеството на специалистите по водно спасяване и общината.

В акцията се включи и 64-годишният спасител шампион Михаил Костадинов. Треньорът по плуване е носител на световна шампионска титла от 1972 г. във Вител, Франция, 5 пъти е ставал републикански шампион по водно спасяване, майстор на спорта е по водна топка и има зад гърба си дълъг стаж по вишките с актив от множество спасени от мъртвата хватка на морето летовници.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България