Спасиха ранени при „авиокатастрафа” край Стара Загора (СНИМКИ)

На телефон 112 постъпва сигнал за нехарактерен горски пожар край Старозагорски минерални бани. Малко по-късно е подаден сигнал за изчезнал от радарите пътнически самолет. Реакция при авиокатастрофа беше темата на учение, в което се включиха над 100 служители на противопожарните служби от Стара Загора, Казанлък, Чирпан, от област Пловдив и Велико Търново. В съвместната тренировка участваха още полицейски екипи, спешна помощ и доброволни формирования. Запалилият се самолет беше загасен и се пристъпи към спасяване на ранените пасажери.

„През последните три години правим тренировки по отношение на търсене и спасяване на хора, пострадали при авиокатастрофи. Последната беше на летището Чилингирово в Пловдив” – каза старши комисар Красимир Шотаров, директор на Дирекция „Оперативни дейности” в Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”.

При катастрофата, кабината на самолета е паднала в езерото, в чиито води се намираха двама от екипажа. Спасителни и водолазни екипи се отправиха с моторни лодки и извадиха пострадалите невредими. Те успяха да открият и черната кутия, за да установят причината за тежкия инцидент.

„Заедно с това търсим в горската местност още хора, които евентуално са пострадали при самата катастрофа” – каза още старши комисар Шотаров.

Целта на учението е да се провери как взаимодействат всички структури на Единната спасителна система при авиокатастрофа.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от България