Специална Е-класа за лек офроуд

Просветът достига 17,6 см

Много място, солидна мощност, нисък разход, луксозна изработка и възможности за лек офроуд - който ще пише писмо с подобни желания за нова кола до Дядо Коледа, е по-добре да го адресира до Mercedes със съответната първоначална вноска. Германският производител лансира предпразнично точно такъв автомобил за потребители, за които премиум комбитата като Т-модела на Е-класата са твърде ниски и стандартни, а съответните SUV-модели като GLE са твърде високи и помпозни.

В нишата между тези два варианта на Е-класата Mercedes позиционира трета Е-класа и това е комбито с повишена проходимост E-класа с пакета All Terrain. Новият автомобил е леко повдигнат и пригоден за излизане от асфалта Т-модел. Просветът е увеличен с 2,9 см за преодоляване на препятствия, а в серийното оборудване влизат система за задвижване на четирите колела и многокамерно въздушно окачване. Каросерията е защитена с черни облицовки на арките на калниците, броните и долната част на броните, в които е интегрирана и защита за дъното на автомобила. Така комбито на Е-класата започва да прилича на кросоувър, но вози приятно като лимузина на хубав асфалт и в същото време е готово да го напусне и да поеме смело по черните пътища.

Водачът разполага с режими на шофиране Comfort, Eco, Individual, Sport и All Terrain (вместо Sport Plus). В режим All Terrain просветът се увеличава с още 2 см до 17,6 см при движение със скорост до 35 км/ч в офроуд. Колата гази водни препятствия с дълбочина 30 см, изкачва и се спуска по наклони с ъгъл до 30 градуса. Водачът следи на монитора върху конзолата параметрите от работата на автомобила и получава предупреждения за препятствия.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Автомобили