Спипаха каре дрогирани и трио пияни зад волана за ден в Пловдивско

Четирима дрогирани и трима пияни шофьори са засечени в петък на територията на Пловдивска област при проверки по безопасност на движението, съобщиха от Областна дирекция на МВР.

Трима от любителите на дрогата са задържани от служителите на реда в град Раковски. Там в рамките на половин час - между 22.00 и 22.30 часа, са засечени двама, на 24 и 22 години, да карат автомобили от марката "Волво" под въздействието на амфетамини.

По обяд в петък в село Тюркмен полицаи от РУ-Раковски са хванали и 22-годишен пловдивчанин, седнал зад волана на "Рено" след употреба на наркотици. Снощи към 23 часа в ареста на Второ РУ на МВР-Пловдив попаднал 18-годишен тийнейджър от областния град, списан на бул. "Пещерско шосе" да шофира лек автомобил "Пежо", като тестът с драг чек реагирал положително.

Срещу извършителите се водят бързи производства.

Същите действия са започнали и срещу трима мъже за шофиране в нетрезво състояние. Вчера в Пето РУ е задържан 48-годишният Т.С. от Пловдив, който в район "Тракия" управлявал лек автомобил "Форд" с 2,12 промила алкохол в кръвта. В 1 часа след полунощ на днешния ден в село Стрелци друг жител на областния град - 39-годишния Я.Я., пък е хванат да шофирал опела си с 1,88 промила, а в Първомай 47-годишният И.К. от Хасково бил седнал зад волана на пежото си с 2.72 промила.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Крими и право