Спипаха три хлапета в момент на кражба

Снимка: Архив

Трима малолетни бяха задържани вчера непосредствено след извършване на домова кражба във Велико Търново, съобщават от Областната дирекция на МВР. Сред невръстните апаши има и деветгодишен.

Вчера, малко след 23:00 часа на телефон 112 е получен сигнал от жител на кв. "Бузлуджа", че две момчета проникнали през терасата на жилището на втори етаж и от оставени на масата портмонета отнемат 80 лева в банкноти и монети. В резултат на незабавно проведените заградителни и оперативно -издирвателни мероприятия и на оказаното съдействие от страна на патрул на частна охранителна фирма, в района на престъплението са установени извършителите – С. А. на 15 години, А. А. на 12 години и М. А. на 9 години.

И тримата малолетни злосторници са от Велико Търново. С. А. и А. А. бяха обявени за издирване ден преди това, след като напуснали Центъра от семеен тип, където са били настанени.

Момчетата са картотекирани в Детска педагогическа стая. В Районното управление във Велико Търново е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл.195, ал.1, т .4, вр. чл. 194, ал. 1 от НК.

Коментари

Задължително поле