Спипаха фалшиви тестове от Албания за Гърция

Изображения от фалшив и истински тест за коронавирус, изработени в Албания, бяха показани в централните новини на гръцката телевизия Star. Разликите, между двата документа са логото на диагностичния център, подписът и печатът на лекаря, който е станал жертва на фалшификация.

Смята се, че веригата се крие в Северна Албания, като извършителите вадят отрицателни тестове дори на пациенти с Covid-19, факт, който е повлиял върху и без това тежката епидемиологична тежест в Епир и Македония.

Според информация на Star, много от преминаващите болни с фалшиви тестове искат да бъдат лекувани в гръцки болници, тъй като нямат доверие в албанската здравна система.

20-годишна албанка се е опитала да премине граница вчера сутринта през граничен пункт Какавия с фалшив молекулярен тест, но е била забелязана и за да избегне ареста избягала. След сравняване на документите полицията се натъкнала на фалшификацията.

Според информация на албанската телевизия Top Channel, веригата е заработила много пари през граничния пункт, който беше затворен тази сутрин в 06.00 ч.

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Европа