Спират полетите от и към Гърция

Снимка: Pixabay

Решение за спиране на всички пътнически полети до Гърция поради криза с коронавируса от неделя следобед ще бъде обявено от правителството.

Според правителствени източници спират се, както външни, така и вътрешни полети. Решението ще изключи конкретни кетъринг полети, свързани с хранителни доставки. Този ход се предприема след увеличаването на коронавируса в световен мащаб.

Страничните ефекти от тази мярка ще бъдат тежки, тъй като много гърци ще попаднат в капан в чужди и страни извън ЕС и няма да могат да се върнат в Гърция.

От Министерството на туризма издадоха заповед за затваряне на 12-месечните хотели до края на април. Ще работи по един хотел във всеки квартал на област Атики и 3 хотела в Атина и Солун.

Припомняме, че в неделя Гърция реши прекъсване на пътни, морски и въздушни връзки с Албания и Северна Македония, с изключение превоза на стоки от първа необходимост и влизането на тези, които са с гръцко гражданство или пребивават постоянно в Гърция. Прекъсване на фериботния транспорт до и от Италия за пътници. Транспортирането на стоки продължава. Въздушните връзки до Испания са прекъснати. Ще бъдат налагани глоби в размер на 5000 на тези, които проявяват антисоциално поведение и нарушават обявените мерки.

Днес жертвите от коронавирус в Гърция станаха седем. В Гърция има 418 потвърдени случая, според последната актуализация (вчера) на говорителя на здравното министерство Сотирис Циодрас, спорес който обаче реалният брой на заболели вероятно е от 2000 до 3000.

Коментари

Задължително поле