В Банско подариха ново „Ауди” по случай откриването на зимния сезон Курортът приветства новия сезон с над 140 награди, концерт на „Ъпсурт” и обилен снеговалеж

Арестуван е заподозрян за убийството в Шумен

Басейнова дирекция стартира наказателна процедура срещу НЕК заради замърсяването на р. Въча

Главният редактор на „Труд“ Петьо Блъсков: Не трябва да вярваме на наложените епитети и марки (ВИДЕО)

Марк Жирардели, собственик на ски зона Банско: Без втора кабинка курортът няма как да се развива, ще изпадне в застой

Наводнени пътища и спрени фериботи в Гърция заради силна буря

19-годишен, наръган с нож, издъхна в Шумен

Вълшебната работилница на Дядо Коледа гостува на децата на служителите на МВР

СЗО: Босна и Херцеговина е наравно с африкански страни по брой на заболелите от морбили

Над 60 хиляди домакинства във Франция са без ток след проливни дъждове и силен вятър

Русия приключи първото изпитание на най-мощния си ледоразбивач „Арктика“ (ВИДЕО)

Агент 007 няма време да умре с новия Defender Офроудърът на Land Rover вилнее във филма за Джеймс Бонд

Див популизъм в Общинския съвет в Стара Загора води до голям финансов дефицит за дейностите в чистотата

МВР отчете повече жертви в катастрофи през 2019 г., стартира мащабна операция за безопасност на пътя

Българите вече са по-бързи от Мат и Жирардели, Банско още чака втора кабинка

Споразумението между ЕС и Турция за мигрантите не функционира по план

Споразумението за бежанците между ЕС и Турция не функционира по план – връщането на нелегалните и преразпределението им се бавят, съмненията, че договореностите работят ефективно, растат. Това констатира „Дойче веле“, цитирани от БГНЕС.

Турция заплашва да спре изпълнението на споразумението с Европейския съюз за бежанците, ако до октомври не получи безвизов режим. Междувременно в Брюксел си задават въпроса: имаме ли в действителност нужда от бежанското споразумение и функционира ли то изобщо?

Отговорът на този въпрос не е еднозначен. Броят на кандидатите за убежище и на мигрантите, преминали от Турция в Гърция, наистина е спаднал драстично от 20 март насам. Според експертите обаче това се дължи на бежанската политика на Европейския съюз, в рамките на която т.нар. Балкански маршрут бе затворен и това оказа своето сплашващо влияние върху мигрантите. Дори и само перспективата да те върнат от гръцките острови в Турция очевидно е обезкуражила мнозина да се впуснат в скъпото и опасно пътуване. Броят на бежанците, върнати от Гърция в Турция, е много по-нисък от очакванията на авторите на пакта, сключен през март. Върнатите от април до края на юли бежанци са точно 468, а не хиляди, както се смяташе по време на срещата на върха Европейски съюз -Турция.

Председателят на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер заяви тогава, че Европейския съюз го чака „херкулесова задача“ и че Европейската комисия е изправена пред сложна логистична операция, която трябва да се извърши в кратки срокове.

Държавите-членки на Европейския съюз трябваше да изпратят към 4000 служители в помощ на гръцката администрация. Но и до днес в Гърция са пристигнали само 61 преводачи, 92 експерти по предоставянето на убежище, двама експерти по екстрадицията и 66 гранични служители, т.е. общо 221 души.

Хората са достатъчно, за да изпълнят задачите си на гръцките острови, каза по този повод говорителка на Европейската комисия. Първоначалните искания били прекомерни.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.