Според руски медии: Мъжът, убил двама агенти на ФСС, е бивш охранител, практикуващ спортна стрелба

Снимка: инстаграм/ fishy_god

Руски медии идентифицираха днес мъжа, който откри вчера огън край щабквартирата на Федералната служба за сигурност (ФСС) в центъра на Москва, убивайки един човек и ранявайки петима души, като 39-годишен жител на съседен град. Днес жертвите се увеличиха на две, след като бе съобщено, че един от ранените - служител на ФСС, е починал, предаде БНР.

Официално потвърждение за самоличността на нападателя, убит от органите на реда след престрелка в четвъртък вечерта, няма, но руски медии съобщиха, че е бивш охранител, чието хоби било спортна стрелба. Той живеел в Подолск – на около 40 км южно от Москва.

„Комосомолская правда“ и Рен ТВ съобщиха, че нападателят е разполагал с цял арсенал – 7 законно притежавани оръжия. Името му е Евгений Манюров.

ФСС, наследник на КГБ, даде малко информация за стрелеца, който бе застрелян на ул. „Голяма Лубянка“ пред щабквартирата на службата и близо до популярна търговска зона в сърцето на Москва.

Следственият комитет, който разследва тежки престъпления, обяви, че един служител на службата за сигурност е убит, а петима други, включително цивилен, са ранени.

Русия не е обявявала дали стрелбата е терористичен инцидент и е започнала разследване на атака срещу органите на реда.

Евгений Манюров е работел в различни частни охранителни фирми. Дълги години се е занимавал професионално със стрелба. Живеел е с майка си в град Подолск. Преди няколко месеца е загубил последната си работа. Затворил се е в себе си и е престанал да общувал с и без това малкото си на брой приятели.

Вчера е казал на майка си, че отива на дежурство, въоръжил се е със законно притежаваната от него карабина „Сайга“ и е пристигнал в Москва с влак. Малко след 18 ч. московско време е открил огън пред централата на Федералната служба за сигурност, убивайки неин служител и ранявайки петима души, четирима униформени и един цивилен гражданин. След едночасова престрелка специалните части са успели да ликвидират нападателя.

Коментари

Задължително поле