Спрете вонята на ароматизатори, моля

Някой знае ли наистина, какво съдържат те

Чевръстата колесница на ароматите катастрофира с парфюмите на хората

С повече от 30 години опит в модата и живота на висшето общество, Евгени ще отразява за вас горещите моменти от живота на богатите и известните. Лорд Минчев ще се изказва по злободневни теми, ще посочва модните личности на деня, ще бъде в началото и края на червения килим…

Mода голяма е да ти е ароматизиран офисът, магазинът, автомобилът, просторните или малки търговски площи. Мода, която може да ни струва много неща и която е меко казано несъобразена с някои здравословни особености. Вероятно на етикетите пише какво съдържат тези флакони, но личното ми мнение е, че тези аромати са не по-малко кофти от обгазяванията и всички споменати в последните дни замърсявания на въздуха. От една страна, много по-добре е едно помещение да ухае на свежо, отколкото на сплъстени мокети, от друга страна обаче, кой преценява какви миризми ще се харесат на клиенти и посетители и кой точно аромат обобщава общите им вкусове.

Най-арогантни са ароматите в ресторантите, където за да задушат кухненските миризми, се налагат най-съсипващи обонянието съчетания на гардения, манго, прани и гладени чаршафи (защото и такива ги има за хотели) и те могат да бъдат “погълнати” заедно с поднесеното. Пулверизаторите могат да още да се окажат притеснителни за хора с алергии и изобщо хора, на които подобно налагане на вкус не им е по вкуса.

Чевръстата колесница на ароматите катастрофира с парфюмите на хората и прави непоносими много мигове. Така се губи автентичността, личностният избор, желанието да сме оставени насаме с обонянието и да се наслаждаваме на естествените аромати, каквито биха могли да бъдат на дървесина, топла камина, чай от липа, настъргани кори от портокали, на кроасан с масло, ако щете. Уважението, което притежателите на сгради, бутици и молове искат да покажат към клиентелата си, може да се изрази по много причудливи начини. За мен лично, достатъчно е да ухае на препарат за почистване на под и стъкло. Да се носи ефирният сборен аромат на дамски парфюм, на добре изпрани и изгладени дрехи, на малки намеци за лукс, които не са непременно натрапващите се индустриални химии. Знае ли наистина някой състава на всички тези флакони, на това нововъведение, което обезличава достойните природни аромати, дадени ни от щедростта на майката Земя.

Аз се съмнявам, че всичко това е напълно безвредно и докато сумтим по отношение на кем трейлс, защо не зададем публично и този въпрос. Индустриалната ароматизация е едно привидно настроение и разбира се, освен ако не е създадена на базата на специални натурални масла и не е помислено за лекотата на приемане от човешкия организъм, то нека се замислим. Иначе аз, мили читателю, с радост напускам всички обекти, където това доминира. И кой по дяволите въведе тази мода, кой є даде тази широка употреба, която вярвайте ми, ще ви излезе през носа.

 

Fashion idol

Силвия Хрисимова- Шонлебе

Без нито един антракт в отношението си към висшата мода, бизнесдамата Силвия Хрисимова-Шонлебе покорява и днес. Прави го с изящна сребриста дреха, в която се гонят подскоците на стотици отблясъци, за да образуват звездно небе, разкроено в прекрасна вечерна дреха. Перлената огърлица издава познания за величието на кралските дворове, а поведението є може да осигури място в такъв. До Шонлебе е бизнесдамата Мая Хътчинс, която грее в рокля от плътен шифон, разпределен от ръката на талантлив дизайнер така че да разкрива детайли от силуета є. Прическите на двете дами са пример за подражание, независимо от различните им дължини или пък именно заради това.

 

Ново признание

Надосян с почетен диплом пред Коледа

Носителят на почетен приз от Певец на годината Артур Надосян, стана носител на ново признание. Посланикът на Армения у нас Негово Превъзходителство Армен Саргсян, връчи на Златния глас на Армения диплом за развитие на арменската песен и култура в България. Надосян от години живее в страната ни и е сред най-ценените композитори, изпълнители и аранжьори. Притежател е на собствено звукозаписно студио, а дуетът му със Софи Маринова е с над 3 милиона гледания в Youtube. Артур е желан изпълнител и гост на някои от най-престижните събития в България, като Руски бал, Бизнесдама на годината и други.

Включва се активно и в десетки благотворителни инициативи. Наскоро певецът се подложи на операция за намаляване на теглото и в момента е със значително по-малко килограми само за шест месеца.

 

В галерия LuxArt

Пиронков с изложба във Вечния град

Тези дни в Рим се откри самостоятелна изложба - живопис на утвърдения и талантлив български художник Петър Пиронков. 20 години след завършването му на Accademia di Belli Arti, той се завърна във Вечния град, за да покаже духовното си израстване и майсторството на четката и палитрата си. Изложбата е подредена в салона на галерия LuxArt в артистичния квартал Трастевере на италианската столица. Тя бе открита от кураторката Анна Амендоладжине, която помним от престоя є в София, в качеството ? на директор на Италианския културен институт. Галеристката Анета Риналди се погрижи за тържествената атмосфера и топлина на събитието, предлагайки пиршество за душата и просеко с коледно панетоне за телата на многобройните гости. Сред тях имаше представители на дипломатическия корпус, почитатели и колекционери.

Коментари

Задължително поле