Сравниха Краев с именит сърбин

Българският национал Божидар Краев бе сравнен с именития сръбски атакуващ играч Любинко Друлович. Юношата на "Левски" донесе победата на неговия "Жил Висенте" над "Порто" с 1:0 в мач от първия кръг на португалското първенство през уикенда.

"Краев е новият Друлович - написа вестник "А Бола". - Първенството си има нов източник на наслада, който идва от България. Отбеляза великолепен гол за подвига срещу "Порто". Той 22-годишен виртуоз".

Любинко Друлович има шеметна кариера в Португалия. Играе за "Жил Висенте", настоящият отбор на Краев, след това преминава в "Порто" и "Бенфика", като за трите тима записва над 300 мача и близо 60 попадения.

"Той е достойна находка, тъй като 17-годишен бе определен за най-големите таланти в световния футбол - добавя вестникът. - На 18 години има 9 гола за "Левски" в 27 мача. Хваща погледите на скаути на "Манчестър Сити" и "Ювентус", където минава тестове. Въпреки трудния период в Дания изглежда, че Краев играе техничен футбол, а в Португалия може да го доусъвършенства".

Дито, директор на "Жил Висенте", призна пред вестника, че българският национал е бил привлечен след внимателно проучване. "А Бола" разкрива, че шефът дори е следил всички интервюта на играча, за да бъде сигурен в избора си.

Снимка: Twitter

Коментари

Задължително поле