Стара Загора зае престижно място в международна класация

Стара Загора е на 1-во място в категорията „Малки региони на бъдещето – ефективност на разходите” в проучване за най-обещаващи инвестиционни дестинации в Европа, проведено от fDi Magazine – издание на Файненшъл Таймс за преки чуждестранни инвестиции.

Стара Загора излиза начело в категорията на малките региони с население по-малко от 1,5 милиона жители, изпреварвайки Русе, Скопие, Бургас, Пловдив, Варна, Срем (Сърбия), София – област, Каунас (Литва) и София-град.

За създаването на класацията fDi Европейски градове и региони на бъдещето 2018/19, дирекция fDi Intelligence на Файненшъл таймс използва данни, събрани чрез специалните й онлайн инструменти, като най-важни от тях са fDi Benchmark и fDi Markets. В проучаването Стара Загора беше представена от екипа на Агенцията за регионално икономическо развитие – Стара Загора.

Събраната информация за 301 града, 150 региона, 38 местни производствени консорциума е разпределена в пет отделни категории: Икономически потенциал, Работна среда, Ефективност на разходите, Инфраструктура и Бизнес среда.

Церемонията по награждаването ще се проведе на 13 март 2018 г. в Кан, Франция.

Коментари

Задължително поле