Николай Нанков: Имаме цели градове с водопроводи над 60 години

Евродепутатът Ангел Джамбазки: Премахването на двойните стандарти ще бъде българската битка в ЕС

Арестуваха пенсионер пироман

Радев пристигна в Сочи

Манифестация с духова музика стягат за 24 май в Монтана

МВР задържа шестима при наркооперация във Врачанско

Апартаментите стават по-малки Поне още 10 години ще има голямо търсене в столицата и големите градове

Словенската полиция откри нелегални мигранти в български камион

Мтел става А1 Представиха ребрандирането на телекома

Двама от всеки трима българи са прочели поне една книга през 2017 г., един е бил на театър Софиянци, пловдивчани и русенци са най-доволни от културния си живот

Повдигнаха обвинение на рецидивист за използване на фалшиво свидетелство за съдимост Извършителят използвал документа пред държавна институция

Лиляна Павлова: Срещата ЕС-Западни Балкани очерта проектите за свързаност в региона

Йорданка Фандъкова: За 8 години реконструирахме близо 200 км ВиК мрежа

Елена Йончева: Присъдата за Борисов показва, че политиците в България не могат да си позволяват да лъжат

Лиляна Стефанова: Има ли троскот, има Господ! Откровен разговор с видната поетеса за живота, любовта и звездните срещи

Стартира ремонт за 1.3 млн. лева на професионалната гимназия в Павликени

Мащабен ремонт на Професионалната гимназия за аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени. Дейностите са под ръководството на общинската управа. Реконструкцията се прави по проект „Създаване на условия за модерни образователни услуги и осъществяване на качествено професионално образование в ПГАТ „Цанко Церковски” гр. Павликени чрез подобряване на образователната инфраструктура” на стойност 1 300 000 лева  от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., по Процедура на директно предоставяне „Подкрепа за професионалните училища в Република България“.

„Общата ни цел е в рамките на одобрения бюджет да се постигне максимално обновяване на материалната база на училището, включително обзавеждане и закупуване на компютърни конфигурации“, каза кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов по време на началната пресконференция.

Проектът предвижда ремонт в основната сграда на училището и в практическата работилница, сред които подмяна на дограма, ремонт на покриви, топлоизолация, подмяна на ел. осветителни тела, ремонт на санитарни възли, вътрешно боядисване и монтиране на собствен топлоизточник във всяка от сградите.

„Важното днес е, че стартираме мащабен проект, изпълнението на който ще подобри значително условията за обучение и работа в Професионалната гимназия и все повече млади хора ще са мотивирани да намерят своя път, продължавайки образованието си в нея“, каза още инж. Манолов.

Своите благодарности отправи и директорът на гимназията Надежда Иванова. „Борили сме се за всеки лев за ремонт и ново оборудване, откакто съм директор. След като детската ясла, градините, основното училище и гимназията в град Павликени бяха санирани, ред е и на нашето училище за основен ремонт. ПГАТ заслужава да има една достойна среда, в която нашите ученици да развият своя потенциал и да се чувстват комфортно“, каза директорът на ПГАТ.

Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски” има почти 100 годишна история и традиции.  Училището е основано на 01 август 1921г. в с. Павликени като Зимно земеделско училище за младежи над 18 годишна възраст. От 2003г. техникумът е преименуван в Професионална гимназия по аграрни технологии “Цанко Церковски”. Хиляди деца на Павликени и региона са завършили средното си образование в училището и са получили начален старт и последваща достойна реализация в живота.

От 1 август 2016 г., точно 95 години след своето основаване, с влизане в сила на Закона за предучилищното и училищното образование, Професионалната гимназия за аграрни технологии „Цанко Церковски”, от държавно училище, финансирано от Министерството на земеделието и храните, стана общинско.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.