Цветанов: Предимството на F-16 е, че в предложението няма възможност за скрити разходи

Първи залп към Моуриньо

Държавата си взима „спящите“ акции Над 2 млн. души имат активи за 2-3 млрд. лв.

Три коли се нанизаха на бул. „България“ в столицата, няма пострадали

САЩ стартира процедура по излизане от Договора за ракети със среден обсег на 2 февруари

Вучич: Силно заинтересовани сме от изграждането на междусистемна газова връзка през България

Жандармерия залови петричкия Ескобар (обзор) Задържани са десетина заподозрени като наркодилъри

Министър Желязков: В момента имаме инвестиционно предложение за летище „София-запад“

Изграждат Център за грижа за възрастни хора в Свищов Инвестицията е за 540 000 лева

Възрастна жена загина при пожар в дома си Сливен

„Аквамен“ направи един милиард долара Филмът няма конкуренция през януари

МРРБ: Тол таксите за превозвачите ще бъдат обсъдени публично

Папараци заснеха „застиналото“ лице на Мадона след козметичните процедури (СНИМКИ)

Северният магнитен полюс на Земята се мести с изненадваща скорост към Русия

Съд отказа да пусне предсрочно убиец от затвора

Стартира ремонт за 1.3 млн. лева на професионалната гимназия в Павликени

Мащабен ремонт на Професионалната гимназия за аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени. Дейностите са под ръководството на общинската управа. Реконструкцията се прави по проект „Създаване на условия за модерни образователни услуги и осъществяване на качествено професионално образование в ПГАТ „Цанко Церковски” гр. Павликени чрез подобряване на образователната инфраструктура” на стойност 1 300 000 лева  от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., по Процедура на директно предоставяне „Подкрепа за професионалните училища в Република България“.

„Общата ни цел е в рамките на одобрения бюджет да се постигне максимално обновяване на материалната база на училището, включително обзавеждане и закупуване на компютърни конфигурации“, каза кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов по време на началната пресконференция.

Проектът предвижда ремонт в основната сграда на училището и в практическата работилница, сред които подмяна на дограма, ремонт на покриви, топлоизолация, подмяна на ел. осветителни тела, ремонт на санитарни възли, вътрешно боядисване и монтиране на собствен топлоизточник във всяка от сградите.

„Важното днес е, че стартираме мащабен проект, изпълнението на който ще подобри значително условията за обучение и работа в Професионалната гимназия и все повече млади хора ще са мотивирани да намерят своя път, продължавайки образованието си в нея“, каза още инж. Манолов.

Своите благодарности отправи и директорът на гимназията Надежда Иванова. „Борили сме се за всеки лев за ремонт и ново оборудване, откакто съм директор. След като детската ясла, градините, основното училище и гимназията в град Павликени бяха санирани, ред е и на нашето училище за основен ремонт. ПГАТ заслужава да има една достойна среда, в която нашите ученици да развият своя потенциал и да се чувстват комфортно“, каза директорът на ПГАТ.

Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски” има почти 100 годишна история и традиции.  Училището е основано на 01 август 1921г. в с. Павликени като Зимно земеделско училище за младежи над 18 годишна възраст. От 2003г. техникумът е преименуван в Професионална гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“. Хиляди деца на Павликени и региона са завършили средното си образование в училището и са получили начален старт и последваща достойна реализация в живота.

От 1 август 2016 г., точно 95 години след своето основаване, с влизане в сила на Закона за предучилищното и училищното образование, Професионалната гимназия за аграрни технологии „Цанко Церковски”, от държавно училище, финансирано от Министерството на земеделието и храните, стана общинско.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.