Прасе с африканска чума е отстреляно в землището на Стралджа

Извънредна среща на върха на ЕС на 20 февруари за бюджета

„Белингкат“: Човекът от записа по случая „Гебрев“ е участвал в отравянето с „Новичок“ срещу Скрипал

Ново силно земетресение разтърси Турция

Фейсбук се срина в редица страни

Прокуратурата разследва случая с мъртвата риба в река Марица

Алпинистът, пострадал край водопада Рилска Скакавица, е с фрактура на бедрена кост Мъжът е стабилизиран, съобщават от УМБАЛ "Св. Анна"

Пащърнакът усилва имунитета Може да се консумира и суров, и сготвен

САЩ евакуира със самолет всички свои граждани и дипломати от района на Ухан в Китай

Трима демонстранти са убити в Ирак

Започна спешното заседание на НКП на „Левски“

Спасяват пострадал турист на Скакавишкия водопад с хеликоптери, транспортират го в болница

Китай спира груповите екскурзии в чужбина и страната

Полицията в Пловдив с масирани проверки на месопреработватели Разследват хранително предприятие за незаконен добив на подпочвени води

Самолет не успя да кацне в Испания заради бурята „Глория“ (ВИДЕО) Скоростта на вятъра е била 97 км/час

Стартира ремонт за 1.3 млн. лева на професионалната гимназия в Павликени

Мащабен ремонт на Професионалната гимназия за аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени. Дейностите са под ръководството на общинската управа. Реконструкцията се прави по проект „Създаване на условия за модерни образователни услуги и осъществяване на качествено професионално образование в ПГАТ „Цанко Церковски” гр. Павликени чрез подобряване на образователната инфраструктура” на стойност 1 300 000 лева  от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., по Процедура на директно предоставяне „Подкрепа за професионалните училища в Република България“.

„Общата ни цел е в рамките на одобрения бюджет да се постигне максимално обновяване на материалната база на училището, включително обзавеждане и закупуване на компютърни конфигурации“, каза кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов по време на началната пресконференция.

Проектът предвижда ремонт в основната сграда на училището и в практическата работилница, сред които подмяна на дограма, ремонт на покриви, топлоизолация, подмяна на ел. осветителни тела, ремонт на санитарни възли, вътрешно боядисване и монтиране на собствен топлоизточник във всяка от сградите.

„Важното днес е, че стартираме мащабен проект, изпълнението на който ще подобри значително условията за обучение и работа в Професионалната гимназия и все повече млади хора ще са мотивирани да намерят своя път, продължавайки образованието си в нея“, каза още инж. Манолов.

Своите благодарности отправи и директорът на гимназията Надежда Иванова. „Борили сме се за всеки лев за ремонт и ново оборудване, откакто съм директор. След като детската ясла, градините, основното училище и гимназията в град Павликени бяха санирани, ред е и на нашето училище за основен ремонт. ПГАТ заслужава да има една достойна среда, в която нашите ученици да развият своя потенциал и да се чувстват комфортно“, каза директорът на ПГАТ.

Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски” има почти 100 годишна история и традиции.  Училището е основано на 01 август 1921г. в с. Павликени като Зимно земеделско училище за младежи над 18 годишна възраст. От 2003г. техникумът е преименуван в Професионална гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“. Хиляди деца на Павликени и региона са завършили средното си образование в училището и са получили начален старт и последваща достойна реализация в живота.

От 1 август 2016 г., точно 95 години след своето основаване, с влизане в сила на Закона за предучилищното и училищното образование, Професионалната гимназия за аграрни технологии „Цанко Церковски”, от държавно училище, финансирано от Министерството на земеделието и храните, стана общинско.

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.