Нигяр Джафер: Моделът на здравеопазването е грешен

Весела Лечева: Грешка е да се иска оставка за изразена политическа позиция

Хлапета ще борят агресията с картинг и съвети от професионални пилоти

Изчезнаха 111 девойки след нападение в Нигерия

Учени регистрираха подозрителна активност на Йелоустоунския супервулкан

МЗ: Бутилираната вода носи сериозен риск за детското здраве

Мел Гибсън снима детективски сериал

173 милиона за нов център на София (ВИДЕО) Пускат нощен транспорт за 2 лв.

Две българки на топ постове в ЕК Първата жена начело на Евростат ще е Мариана Коцева

Вижте акцентите от броя на “Труд” в четвъртък, 22 февруари 2018

Русия е заплатила глоба от 15 милиона долара на Международния олимпийски комитет

Актьорите Гал Гадот и Марк Хамил ще връчват награди “Оскар”

Мъж обгоря след инцидент в леярна Прокуратурата проверява и друг случай

Валери Жаблянов в блиц пред “Труд”: ГЕРБ удрят всеки, който не им харесва

Легионер стрелец обвинен за хулиганство Горския човек заплашил служители на МВР, че ги очакват много изненади

Стартира ремонт за 1.3 млн. лева на професионалната гимназия в Павликени

Мащабен ремонт на Професионалната гимназия за аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени. Дейностите са под ръководството на общинската управа. Реконструкцията се прави по проект „Създаване на условия за модерни образователни услуги и осъществяване на качествено професионално образование в ПГАТ „Цанко Церковски” гр. Павликени чрез подобряване на образователната инфраструктура” на стойност 1 300 000 лева  от Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., по Процедура на директно предоставяне „Подкрепа за професионалните училища в Република България“.

„Общата ни цел е в рамките на одобрения бюджет да се постигне максимално обновяване на материалната база на училището, включително обзавеждане и закупуване на компютърни конфигурации“, каза кметът на Община Павликени инж.Емануил Манолов по време на началната пресконференция.

Проектът предвижда ремонт в основната сграда на училището и в практическата работилница, сред които подмяна на дограма, ремонт на покриви, топлоизолация, подмяна на ел. осветителни тела, ремонт на санитарни възли, вътрешно боядисване и монтиране на собствен топлоизточник във всяка от сградите.

„Важното днес е, че стартираме мащабен проект, изпълнението на който ще подобри значително условията за обучение и работа в Професионалната гимназия и все повече млади хора ще са мотивирани да намерят своя път, продължавайки образованието си в нея“, каза още инж. Манолов.

Своите благодарности отправи и директорът на гимназията Надежда Иванова. „Борили сме се за всеки лев за ремонт и ново оборудване, откакто съм директор. След като детската ясла, градините, основното училище и гимназията в град Павликени бяха санирани, ред е и на нашето училище за основен ремонт. ПГАТ заслужава да има една достойна среда, в която нашите ученици да развият своя потенциал и да се чувстват комфортно“, каза директорът на ПГАТ.

Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски” има почти 100 годишна история и традиции.  Училището е основано на 01 август 1921г. в с. Павликени като Зимно земеделско училище за младежи над 18 годишна възраст. От 2003г. техникумът е преименуван в Професионална гимназия по аграрни технологии “Цанко Церковски”. Хиляди деца на Павликени и региона са завършили средното си образование в училището и са получили начален старт и последваща достойна реализация в живота.

От 1 август 2016 г., точно 95 години след своето основаване, с влизане в сила на Закона за предучилищното и училищното образование, Професионалната гимназия за аграрни технологии „Цанко Церковски”, от държавно училище, финансирано от Министерството на земеделието и храните, стана общинско.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете