Николай Нанков: Магистрала „Струма“ ще бъде завършена през 2018 година, без участъка в Кресненското дефиле и тунела „Железница“

Арестуваха 9 души, транспортирали кокаин, скрит в ананаси

Протест в Сливен срещу увеличението на таксите за ясли и детски градини

Удължава се грипната ваканция в Пернишка област

Днес е Атанасовден

Затворени са проходи и пътища заради обилен снеговалеж

Жълт код за силен вятър в цялата страна

Рекс Тилърсън обеща, че американската армия ще остане в Сирия

Убиха бос на мафията в Гърция

Турция удължи извънредното положение в страната с още 3 месеца

Ограничено е движението за всички превозни средства през Троянския проход

Тир се обърна на пътя Монтана-Видин

С лихвоточки да се плащат данъци Жилищно-спестовните влогове ще може да се наследяват

Двоен самоубийствен атентат в Нигерия взе най-малко 12 жертви

Президентът награди разузнавачи посмъртно Депутатът Таско Ерменков с отличие от министъра на отбраната

Стафан де Мистура: Не очаквам пробив, но и не очаквам провал в преговорите за Сирия

Снимка: Twitter

Специалният пратеник на ООН за Сирия Стафан де Мистура призова Русия, Иран и Турция да свикат нови преговори за прекратяване на огъня възможно най-скоро.

В Женева бяха възобновени мирните преговори за Сирия под егидата на ООН. В този пети кръг от преговори са представени най-голям брой участници, както от опозиционните сили, така и от страна на правителството. Посредникът на ООН Стефан Де Мистура, демонстрира въздържаност за хода на разговорите: Не очаквам чудеса, не очаквам пробив, но и не очаквам провал. Това, което очаквам е надграждането на договореностите от предишния кръг преговори с допълнителни конструктивни стъпки, каза Де Мистура в Женева, и допълни, че участието на всички поканени за разговорите е знак за зрялост и отговорност.

Под негово ръководство започна поредния опит за посредничество за политическо решение и край на шестгодишния сирийски конфликт, в който жертвите са над 310 хиляди души, а броят на милионите бежанци расте. Правителството в Дамаск настоява, акцент в разговорите да бъде борбата с тероризма, заяви ръководителят на правителствената делегация Башар Ал-Джафари. А лидерът на опозоцията, участваща в преговорите в Женева, Насри Харири, подчерта, че  в последните няколко седмици действията на режима доведе до ескалация на положението в Сирия и си спомнихме времето преди споразумението за прекратяване на огъня. Върнахме се в Женева, за да се намери решение чрез преговори и защитата на всички цивилни граждани в Сирия.

Коментирайте от Фейсбук

Отговорете

error: Съдържанието на trud.bg и технологиите, използвани в него, са под закрила на Закона за авторското право и сродните му права.